Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η ΠΝΟ τελεσιγραφικά προειδοποιεί: Μέχρι τις 20 Μαρτίου 2014 να γίνει εξόφληση...

Η ΠΝΟ τελεσιγραφικά προειδοποιεί: Μέχρι τις 20 Μαρτίου 2014 να γίνει εξόφληση των πληρωμάτων

ΠΝΟΑπαράδεκτο θεώρησε στη τελευταία συνάντησή της, η Επιτροπή Αγώνα της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας το θέμα της καθυστέρησης πληρωμής των δεδουλευμένων μισθών των πληρωμάτων, και, αφού διαπίστωσε για άλλη μία φορά ότι, παρά τις δοθείσες προφορικές και γραπτές κατά καιρούς δεσμεύσεις των εταιρειών ότι θα καταβληθούν και θα εξοφληθούν πλήρως οι δεδουλευμένες και καθυστερούμενες αποδοχές των ναυτικών, εν τούτοις όχι μόνον δεν τηρήθηκαν και δεν υλοποιήθηκαν αυτές οι δεσμεύσεις και υποσχέσεις αλλά πλείστες όσες ναυτιλιακές εταιρείες, εκμεταλλευόμενες την ανεργία, η οποία μαστίζει τον κλάδο, σκλήρυναν έτι περαιτέρω την αντεργατική τους συμπεριφορά και στάση, αδιαφορώντας πλήρως για το δράμα των απλήρωτων επί μήνες πληρωμάτων των πλοίων τους, και το όλο αυτό θέμα έχει προσλάβει τεράστιες και από κάθε πλευρά απαράδεκτες διαστάσεις ξεπερνώντας κάθε έννοια δικαίου και ηθικής και δεν μπορούν να γίνονται πλέον ανεκτές σε ένα κράτος δικαίου.

Η ΠΝΟ, τονίζει, ότι, επιδεικνύοντας πλείστες όσες φορές αισθήματα ευθύνης, δεν προέβη ή και προσωρινά ανέστειλε δυναμικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις για να δώσει ακριβώς χρόνο στις ακτοπλοϊκές εταιρείας να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους και να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα στους δικαιούχους, πλην όμως η στάση της αυτή φαίνεται ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά από μερίδα ακτοπλοϊκών εταιρειών .

Κατόπιν αυτών η Π.Ν.Ο. τελεσιγραφικά προειδοποιεί, και υπογραμμίζει, την αμετάκλητη απόφαση της Επιτροπής Αγώνα της Διοίκησής της ότι δεν θα ανεχθεί καμία περαιτέρω καθυστέρηση και απαιτεί την άμεση εξόφληση των οφειλομένων.

Αλλιώτικα και κατά περίπτωση θα ενεργοποιούνται δυναμικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα πλοία των εταιρειών εκείνων, που θα εξακολουθήσουν την μέχρι σήμερα αρνητική τους στάση και δεν θα προβούν στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα τους μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.