Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου που καταργεί την ΠΥΤ Πελοποννήσου, ζητά...

Την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου που καταργεί την ΠΥΤ Πελοποννήσου, ζητά ο Δημήτρης Πολλάλης

pollalis-dimitrisΑντίθετο βρίσκει, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολλάλης, ο σχεδιασμός του Υπουργείου Τουρισμού να καταργήσει την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) Πελοποννήσου, μεταβιβάζοντας αρμοδιότητες από την Τρίπολη στην Πάτρα.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον κ. Πολλάλη, θα οδηγήσει την Πελοπόννησο σε τουριστική οπισθοδρόμηση και μαρασμό, απαξιώνοντας έτσι και υποβαθμίζοντας το τουριστικό της προϊόν, τη μόνη ελπίδα επιβίωσης και ανάπτυξης στην παρούσα δυσχερή οικονομική κατάσταση που διανύουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι που στελεχώνουν την Π.Υ.Τ. Πελοποννήσου διαθέτουν γνώση, εμπειρία και υπευθυνότητα και ως εκ τούτου αδειοδοτούν, ελέγχουν και εξυπηρετούν άμεσα κάθε επενδυτή – επιχειρηματία του τουρισμού, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, ενώ χρόνια τώρα, το πάγιο αίτημα σύσσωμου του τουριστικού κλάδου ήταν η ενισχυτική στελέχωση της Π.Υ.Τ. Πελοποννήσου και όχι η κατάργησή της.

Η ενδεχόμενη μεταφορά αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Πελοποννήσου από την Τρίπολη στην Πάτρα, λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, θα επιβαρύνει με υπέρμετρες δαπάνες μετακίνησης και διαμονής ένα πλήθος επιχειρηματιών της Πελοποννησιακής τουριστικής κοινότητας, όταν για την διεκπεραίωση ακόμη και απλών διοικητικών συναλλαγών με την υπηρεσία θα πρέπει να μετακινηθούν προς την Πάτρα.

Ειδικά σ’ αυτήν τη χρονική περίοδο που βρισκόμαστε, προ των πυλών μιας κρίσιμης καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα το ζήτημα αυτό και να μην κρατά σε αγωνία τους φορείς του τουρισμού.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολλάλης, καλεί όλους τους τοπικούς Βουλευτές των Νομών της Πελοποννήσου, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, όλους τους τουριστικούς συλλογικούς φορείς της Πελοποννήσου αλλά και κάθε Πελοποννήσιο πολίτη, έτσι ώστε με την ουσιαστική παρέμβασή τους να συμβάλουν αποτελεσματικά στην άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού και να αρνηθούν την εκτέλεση αυτής της απόφασης.

Εξ άλλου σύμφωνα με ρεπορταζ της ΤΝ “Ανάστατοι και ιδιαίτερα εξαγριωμένοι δηλώνουν όλοι οι Επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον Τουρισμό, οι Ξενοδόχοι και οι Επιχ. Ενοικ/νων Διαμ/των Πελοποννήσου, με αφορμή την προγραμματισμένη στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Πελοποννήσου (ΠΥΤ), στη Τρίπολη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.