Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πεζόδρομος η Πανεπιστημίου μέχρι το 2016! Μέσα στο επόμενο δίμηνο προκηρυρήσεται το...

Πεζόδρομος η Πανεπιστημίου μέχρι το 2016! Μέσα στο επόμενο δίμηνο προκηρυρήσεται το έργο

πεζοδρομείται η ΠανεπιστημίουΜοιάζει με όνειρο, το οποίο, το 2016, θα γίνει πραγματικότητα. Στα τέλη του 2016 αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της πεζοδρόμησης της οδού Πανεπιστημίου. Το έργο, εκτός από την ανάπλαση, περιέχει και την κατασκευή γραμμής Τραμ από το Σύνταγμα έως  την πλατεία Αιγύπτου. Το συνολικό κόστος της ανάπλασης και της κατασκευής του Τραμ υπολογίζεται στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Με την ευκαιρία της έκθεσης για την παρουσίαση των οριστικών μελετών του έργου, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας τόνισε ότι εντός διμήνου θα προκηρυχτεί το έργο, με στόχο την επιλογή αναδόχου – κατασκευαστή έως τα τέλη του έτους.  

Η Έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο» φιλοξενείται σε 19 καταστήματα της Στοάς Αρσακείου (γνωστή κι ως Στοά Ορφέα), με την ευγενική παραχώρηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Από τις 19 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 10 Μαρτίου, η Έκθεση θα προσφέρει στους επισκέπτες της μια μοναδική ξενάγηση στο μέλλον της Αθήνας, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις οριστικές μελέτες του έργου Rethink Athens, να θαυμάσουν αντίστοιχες αναπλάσεις σε άλλες μεγάλες πόλεις μέσα από την παρουσίαση των Ευρωπαϊκών Βραβείων Αστικού Δημόσιου Χώρου CCCB (δωμάτια: Δ36, Δ39, Δ40), αλλά και να γνωρίσουν τις λεπτομέρειες του ερευνητικού προγράμματος αρχιτεκτονικού σχεδιασμού Reactivate Athens / 101 Ideas (Δωμάτιο: Δ12).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.