Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο ιταλικός όμιλος Grimaldi (Minoan Lines) ενδιαφέρεται για το car terminal του...

Ο ιταλικός όμιλος Grimaldi (Minoan Lines) ενδιαφέρεται για το car terminal του ΟΛΠ

grimaldiΤο ενδιαφέρον του για το car terminal του ΟΛΠ εξέφρασε ο ιταλικός όμιλος Grimaldi, δια μέσου των Μινωικών Γραμμών, οι οποίες αποτελούν θυγατρική εταιρεία. Με αφορμή το γεγονός ότι οι Μινωικές ανέλαβαν τη ναυτική και εμπορική πρακτόρευση των φορτηγών πλοίων, που ανήκουν ή είναι ναυλωμένα από τον Όμιλο Grimaldi στο λιμάνι του Πειραιά, στελέχη της εταιρείας επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον για το car terminal του ΟΛΠ.

Ο εκπρόσωπος του ομίλου Γκριμάλντι, Π. Κυπριανού σημείωσε ότι ο όμιλος αναμένει τις νομικές και άλλες εξελίξεις, αναφορικά με την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, δεδομένου ότι επιθυμεί “ενεργό συμμετοχή” στο car terminal του οργανισμού, με τη μορφή σύμβασης παραχώρησης. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, ο ιταλικός όμιλος έχει παρουσία σε 30 car terminals.

Βάσει των στοιχείων της αρμόδιας διεύθυνσης, στο car terminal του ΟΛΠ διακινήθηκαν το 2012, 458.755 αυτοκίνητα – εμπορεύματα, έναντι 417.659 το 2011. Από αυτά, τα 403.970 ήταν διερχόμενα (transhipment) αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε άλλα λιμάνια της Μεσογείου και τα 54.785 εισήχθησαν στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτων.

Η μεταβολή της transhipment διακίνησης αυξήθηκε κατά 22,8%, ενώ της εγχώριας διακίνησης μειώθηκε κατά 38,2%. Tο car terminal διαθέτει χώρους 190.000 τ.μ., σύγχρονες υποδομές, με εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων, έμπειρο και εξειδικευμένο στη μεταφόρτωση λιμενεργατικό προσωπικό και εάν τεθεί σε λειτουργία η σιδηροδρομική σύνδεση, έχει τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί στο βασικότερο διαμετακομιστικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου.

Δυο τακτικές γραμμές στον τομέα των ro/ro και carrier

Ο κ. Π. Κυπριανού δήλωσε ότι επισημοποιείται η ανάθεση την λιμενικής και εμπορικής πρακτόρευσης, στον Πειραιά, των πλοίων ro/ro και car carrier του Ομίλου Grimaldi στις Μινωικές Γραμμές.

Ο δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον τομέα των ro/ro και carrier με δυο εβδομαδιαίες τακτικές γραμμές: την Euro-Med Service που συνδέει τον Πειραιά με την Μεσόγειο και την Βόρεια Ευρώπη, και την Adriatic Service που συνδέει τον Πειραιά με την Άνω Αδριατική και την Ανατολική Μεσόγειο. Και οι δυο γραμμές μεταφέρουν αυτοκίνητα, φορτηγά, κάθε είδους γεωργικά και κατασκευαστικά μηχανήματα όπως και κοντέινερ.

Επιπρόσθετα, δραστηριοποιείται και στον τομέα των θαλάσσιων αυτοκινητόδρομων μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, με τακτικές γραμμές της Grimaldi Lines από  Μπρίντιζι, Ραβέννα, Γένοβα, Κατάνια και των Μινωικών Γραμμών από Τεργέστη και Αγκόνα προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα για την μεταφορά οχημάτων και επιβατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.