Αρχική Αεροπορικά Νέα Τα 100α γενέθλια των εμπορικών αερομεταφορών, γιορτάζει η ΙΑΤΑ

Τα 100α γενέθλια των εμπορικών αερομεταφορών, γιορτάζει η ΙΑΤΑ

Benoist-flightΤα 100α γενέθλια των εμπορικών αερομεταφορών, γιορτάζει η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών ΙΑΤΑ φέτος.

Αγία Πετρούπολη – Tampa πέταξε το αερόπλοιο στην πρώτη προγραμματισμένη πτήση εμπορικής αεροπορικής εταιρείας, διασχίζοντας  τον κόλπο της Tampa της Φλόριντα, ο πιλότος Tony Jannus με το αερόπλοιο Benoist .

Η IATA χορήγησε προσπάθεια αναβίωσης αυτής της πρώτης πτήσης, ωστόσο, τεχνικές δυσκολίες ανάγκασαν να αναβληθεί η πτήση αντίγραφο, σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο Tampa Bay Times .

Θα πραγματοποιηθούν όμως αναμνηστικές πτήσεις – με Hoffman X – 4 ” Κέφαλος Skiff ” αμφίβιο υδροπλάνο από την Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα.

Η IATA επ΄ευκαιρία της επετείου ανακοίνωσε ότι:

* Το 2013, οι επιβάτες ξεπέρασαν τα 3 δισεκατομμύρια για πρώτη φορά – με έσοδα 3,1 δισ. ευρώ. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε 3,3 δισ. το 2014 .

* Η Αεροπορική βιομηχανία υποστηρίζει περισσότερες από 57 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και παράγει 2.200 δισεκατομμυρίων δολάρια. Η άμεση οικονομική συνεισφορά του κλάδου φθάνει περίπου τα 540 δισ. δολάρια.

* Περίπου 50 εκατομμύρια τόνους φορτίου μεταφέρεται αεροπορικώς κάθε χρόνο (περίπου 140.000 τόνοι την ημέρα ). Η ετήσια αξία αυτών των αγαθών είναι περίπου 6.400.000 εκατομμύρια δολάρια , ή 35 τοις εκατό της αξίας όλων των αγαθών που κυκλοφορούν διεθνώς .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.