Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σκηνές Αποκάλυψης στις Φιλιππίνες από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν

Σκηνές Αποκάλυψης στις Φιλιππίνες από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν

typhoon haiyanΣε εξωπραγματικά επίπεδα ο απολογισμός στις Φιλιππίνες. Ο τυφώνας Χαϊγιάν ισοπέδωσε το κεντρικό τμήμα της νησιωτικής χώρας, με τις αρχές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10.000 νεκρούς.

Η πρωτεύουσα της περιφέρειας Λέιτε Τακλομπάν με πληθυσμό 220.000 ανθρώπων βίωσε ενδεχομένως τον ισχυρότερο τυφώνα που πέρασε ποτέ από τη στεριά.

Στο καταστροφικό του πέρασμα ο Χαϊγιάν λεηλάτισε πάνω από 70% της Λέιτε. Η πλειοψηφία των θανάτων προκλήθηκαν από τις πλημμύρες που κάποιοι περιέγραψαν σαν τσουνάμι, το οποίο παρέσυρε ζωές και περιουσίες.

Κι έπειτα από τις Φιλιππίνες, σειρά έχει το Βιετνάμ. Κάνοντας ένα σύντομο διάλειμμα, περνώντας από τη Νότια Κινεζική Θάλασσα, ο Χαϊγιάν ετοιμάζεται να ενσκήψει στο γειτονικό Βιετνάμ με ανέμους ταχυτήτων που αγγίζουν τα 163 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι αρχές έχουν διατάξει την εκκένωση των παράκτιων περιοχών, καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι ο Χαϊγιάν θα σαρώσει το παράλιο άκρο της χώρας. Τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει ή ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους με προορισμό την ενδοχώρα.

Τα προεόρτια πάντως έχουν ξεκινήσει. Στο κεντρικό Βιετνάμ οι ισχυρές βροχές έχουν προκαλέσει πλημμύρες, με απολογισμό ήδη έξι νεκρούς. Ο κρατικός αερομεταφορέας έχει ακυρώσει 62 πτήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.