Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η ANEK LINES ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΣΕΠΑ

Η ANEK LINES ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΣΕΠΑ

ANEK-LINES-anamnistiki -Pyrosvestika-oximata-01 ANEK-LINES---Pyrosvestika-oximataΗ ΑΝΕΚ LINES, συνεπής στην φιλοσοφία της περί κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει έμπρακτα την εθελοντική εργασία και το πολύχρονο έργο του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ) και ως χορηγός μεταφέρει πυροσβεστικά οχήματα από την Ιταλία στην Ελλάδα.

Τα πέντε  φορτηγά οχήματα είναι δωρεά του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας  προς το ΕΣΕΠΑ και θα μετατραπούν σε πυροσβεστικά βυτιοφόρα, χωρητικότητας 10.000 λίτρων, καθιστώντας τα έτσι τα μεγαλύτερα στην κατηγορία τους στην Ελλάδα. Τα οχήματα προορίζονται για χρήση στη δασοπυρόσβεση σε στρατηγικά επιλεγμένες τοποθεσίες της χώρας μας.

Η ANEK LINES δείχνει μεγάλη ευαισθησία στο ζήτημα της προστασίας των δασών της χώρας  απέναντι στη μάστιγα των πυρκαγιών, γι’ αυτό ανέλαβε με  υπευθυνότητα  το σημαντικό έργο μεταφοράς των οχημάτων στο θαλάσσιο τμήμα του ταξιδιού τους, από την Βενετία προς την Ηγουμενίτσα.

Η παράδοση των οχημάτων έγινε σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της 4ης Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης, που έλαβε χώρα στις 21-23 Οκτωβρίου στη Νυρεμβέργη, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας των δύο χωρών, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, γερμανικών ΜΜΕ και Ελλήνων δημοσιογράφων.
Μεταξύ των άλλων παρευρέθηκαν ο κος Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός, Εντεταλμένος της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο κος Γιάννης Μιχελάκης, Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας, ο κος Νικόλαος Σαχινίδης, Πρόεδρος του ΕΣΕΠΑ, ο Δρ. Βόλφγκανγκ Στράιτενμπεργκερ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Δρ. Ούλριχ Μάλυ, Δήμαρχος Νυρεμβέργης, Πρόεδρος Γερμανικής Ένωσης Πόλεων, ο κος Kώστας Ασκούνης, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ),ο Πέτρος Τατούλης, περιφερειάρχης Πελοποννήσου,  ο κος Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, καθώς και η κα Ειρήνα Σίμου, Δντρια Marketing της ANEK LINES .
Αμέσως μετά την εκδήλωση, το κομβόι των οχημάτων αναχώρησε για Βενετία και από κει για Ελλάδα, με την ουσιαστική αρωγή της ANEK LINES στη δωρεάν μεταφορά των οχημάτων και των εθελοντών πυροσβεστών του ΕΣΕΠΑ.

Η ANEK LINES σε δύσκολους καιρούς στηρίζει έμπρακτα το έργο του ΕΣΕΠΑ, που  εκπαιδεύει πυροσβέστες από όλη την Ευρώπη  στην καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών, και συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός δικτύου πυροσβεστικών σταθμών στη χώρα μας.

 

Στην αναμνηστική φωτογραφία της εκδήλωσης, διακρίνονται μεταξύ άλλων ο κος Χ. Γ. Φούχτελ, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός, Εντεταλμένος της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο κος Γ. Μιχελάκης, Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας, ο κος Ν. Σαχινίδης, Πρόεδρος του ΕΣΕΠΑ, ο κος Π. Τατούλης Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, και η κα Ειρ. Σίμου Δ/ντρια Marketing της ANEK LINES.

 

Στην δεύτερη φωτογραφία, διακρίνονται τα πυροσβεστικά οχήματα κατά την άφιξή τους στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προερχόμενα από την Βενετία με την αρωγή της ANEK LINES.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.