Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κωνσταντίνος Μπρεντάνος: Κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης των νησιών οι μικρές τουριστικές...

Κωνσταντίνος Μπρεντάνος: Κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης των νησιών οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις

Πρόεδρος ΣΕΕΔΔΕ . Κωνσταντίνος Μπρεντάνος

Για τον τουρισμό ως την πιο σημαντική οικονομική δραστηριότητα και τον μοναδικό, ουσιαστικά, επαγγελματικό προσανατολισμό για τους νέους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών της χώρας, αναφέρεται στην ομιλία του στο 1ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου, που διοργανώνεται στην Πάτμο, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Μπρεντάνος.

Παράλληλα, ο κ. Μπρεντάνος μιλάει για το all inclusive, που τείνει να εξελιχθεί σε «πληγή» για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες και τον ελληνικό τουρισμό στο σύνολό του, καλώντας την Πολιτεία, τους ΟΤΑ και τους επαγγελματίες του ευρύτερου τουριστικού κλάδου, ενωμένοι, να δράσουν ενάντια στην καθιέρωση του all inclusive ως τουριστικού μοντέλου.

Ο ίδιος θεωρεί μονόδρομο για τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, προκειμένου να καταστούν ανταγωνιστικές στο διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον που καλούνται να δραστηριοποιηθούν, την αξιοποίηση των σύγχρονων «εργαλείων» προώθησης και προβολής, με πρώτο το διαδίκτυο. Υπογραμμίζει δε τη δυνατότητα λειτουργικής συνένωσης των μικρών επιχειρήσεων που δίνεται με το νόμο 4179/2013.

Κάνοντας έναν απολογισμό της φετινής τουριστικής περιόδου, ο πρόεδρος της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε., σημειώνει ότι ήταν η καλύτερη των τελευταίων χρόνων σε ότι αφορά τις αφίξεις και αισιοδοξεί αυτό να συνεχιστεί και το 2014.

Σύμφωνα με τον κ. Μπρεντάνο, η βελτίωση της εικόνας της χώρας και η διατήρηση των ανταγωνιστικών τιμών στις ξένες αγορές, σε συνδυασμό με την πολιτική σταθερότητα, θεωρούνται οι βασικοί λόγοι για την ανάκαμψη του τουρισμού. Για να διατηρήσουμε, όμως, όπως λέει, τα κεκτημένα μας και να διεκδικήσουμε μια καλή θέση στην τουριστική αγορά, που θα μεταφραστεί σε ανάλογα έσοδα, πρέπει όλοι μαζί, Πολιτεία και επιχειρηματίες, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου μας, όπως η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, η αξιοποίηση των ιστορικών και αρχαιολογικών μας μνημείων, η αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.