Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΛΣΤΑΤ: Σημαντική η αύξηση των αφίξεων, από Ρωσία, Γερμανία, Βουλγαρία, Γαλλία

ΕΛΣΤΑΤ: Σημαντική η αύξηση των αφίξεων, από Ρωσία, Γερμανία, Βουλγαρία, Γαλλία

Αφίξεις μη κατοίκων Ιαν-Ιουν.13-ααφίξεις μη κατοίκων Ιαν-Ιουν 2013Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (86,1%), παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2013 αύξηση 10,1%, έναντι της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012, ενώ τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν αύξηση 4,6%.
Σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία τη Γαλλία, ενώ σημαντική μείωση των αφίξεων παρατηρείται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, και την Κύπρο. Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (12,9%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (9,6%), η Γαλλία (6,6%), η Ρωσία (6,2%) και η Βουλγαρία (6,1%).
Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Ασία με μεγάλη συμβολή από την Τουρκία και από την Αμερική με μεγάλη συμβολή από τις ΗΠΑ
Αναφορικά με το μέσο μεταφοράς και το σταθμό εισόδου, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν αεροπορικώς και οδικώς. Όσον αφορά στις αφίξεις αεροπορικώς, το αεροδρόμιο Αθηνών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (18,9%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (12,2%), της Ρόδου (8,9%) και της Θεσσαλoνίκης (5,6%). Οι κύριοι σταθμοί εισόδου που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, οδικώς, είναι οι Εύζωνοι (7,4%) και ο Προμαχώνας (3,9%).
Από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η ΤτΕ προκύπτει ότι, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2013, οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 12,3%, σε σύγκριση με αυτές της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.