Αρχική Αεροπορικά Νέα Βέλγιο: Το αεροπλάνο που συνετρίβη είχε πέσει ξανά

Βέλγιο: Το αεροπλάνο που συνετρίβη είχε πέσει ξανά

επεσε αεροπλάνο στο ΒέλγιοΤο αεροπλάνο που συνετρίβη το Σάββατο στο Βέλγιο με αποτέλεσμα το θάνατο του πιλότου και 10 ερασιτεχνών του αλεξιπτωτισμού, ήταν ένα σκάφος ηλικίας 44 ετών το οποίο είχε ήδη συντριβεί το 2000, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου.

Το αεροπλάνο, το οποίο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έχασε ένα φτερό πριν πέσει σ’ έναν αγρό κοντά στη Ναμίρ (νότιο Βέλγιο), ένα Pilatus PC-6 Turbo Porter ελβετικής κατασκευής, είχε τεθεί σε υπηρεσία το Νοέμβριο του 1969, σύμφωνα με την εφημερίδα “Λα Λιμπρ Μπελζίκ”.

Το σκάφος ήταν ως το 1984 ιδιοκτησία της ελβετικής εταιρείας Ciba – Pilatus και ειδικευόταν σε γεωργικούς ψεκασμούς. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε, από το 1985 ως το 1989, για επιχειρήσεις του Ερυθρού Σταυρού, κυρίως στην Αγκόλα.

Το 1989 έγινε ιδιοκτησία ενός κέντρου αλεξιπτωτισμού στη Φλάνδρα (βόρειο Βέλγιο), το Paracentrum στο Oud-Turnhout.

Όμως στις 12 Μαρτίου του 2000, το αεροπλάνο συνετρίβη στο μικρό αεροδρόμιο του Μουρσέλε, όχι μακριά από τη γαλλική πόλη Λίλλη. Το μονοκινητήριο ελικοφόρο έπεσε ενώ πετούσε σε ύψος περίπου 30 μέτρων από το έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο πιλότος και οι δέκα επιβάτες του, σύμφωνα με τη “Λα Λιμπρ Μπελζίκ”.

“Το αεροσκάφος, το οποίο έφερε τότε την νομασία OO-FWJ, επισκευάσθηκε και μετονομάσθηκε το 2002 σε HB-FFP. Το 2003, η Pilatus Flugzugwerke πούλησε το επισκευασμένο αεροπλάνο στην εταιρεία Namur Air Promotion”, η οποία το χρησιμοποιούσε χωρίς πρόβλημα ως το χθεσινό δυστύχημα, εξηγεί η εφημερίδα.

Στα 44 χρόνια ύπαρξής του, το αεροσκάφος αυτό είχε συμπληρώσει συνολικά περισσότερες από 11.000 ώρες πτήσης, προσθέτει η εφημερίδα. Καθώς αυτός ο τύπος αεροπλάνου δεν διαθέτει μαύρο κουτί, οι ερευνητές θα πρέπει να αναλύσουν τα συντρίμμια, να πάρουν καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες και να αναλύσουν τα μητρώα συντήρησης για να επιχειρήσουν να προσδιορίσουν τα αίτια του δυστυχήματος.

Το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα ενώ ο καιρός ήταν καλός. Στο αεροπλάνο επέβαιναν εκτός από τον πιλότο, δέκα ερασιτέχνες αλεξιπτωτιστές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ναμίρ, τον Μαξίμ Πρεβό, η μοναδική γυναίκα που βρισκόταν στο αεροπλάνο επρόκειτο να πέσει για πρώτη φορά με αλεξίπτωτο “για τα γενέθλιά της”.

Ο βασιλιάς Φίλιππος και ο πρωθυπουργός Έλιο Ντι Ρούπο μετέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στον τόπο της τραγωδίας. Ουδείς επέζησε από τους επιβαίνοντες στο αεροπλάνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.