Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας: Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα «Ελλάδα: τότε και σήμερα»

Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας: Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα «Ελλάδα: τότε και σήμερα»

greece2Το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα προώθησης του Ελληνικού Πολιτισμού και της Τέχνης, ΠΑΛΛΑΔΙΟ, με την υποστήριξη του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας, διοργανώνουν μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Ελλάδα: τότε και σήμερα».  Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται στους μαθητές ηλικίας 15-17 ετών που διδάσκονται την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα στα 51 ανθρωπιστικά  (ουμανιστικά) Γυμνάσια της Βαυαρίας.

Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο συμμετοχής τους στο διαγωνισμό. Έχουν τη δυνατότητα λογοτεχνικής, μουσικής-καλλιτεχνικής, εικαστικής ή επιστημονικής προσέγγισης, τη δημιουργία έκθεσης ιδεών, ζωγραφικού έργου, ταινίας μικρού μήκους, πλακάτ ή ακόμα και μιας ολοκληρωμένης πρότασης αδελφοποίησης ενός γερμανικού ανθρωπιστικού γυμνασίου με σχολείο στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια, σε ειδική εκδήλωση, στους χώρους του Υπουργείου Παιδείας της Βαυαρίας, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των νικητών. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θα προσφέρει δύο ταξίδια για την Ελλάδα στους δύο πρώτους νικητές και βιβλία του εκδοτικού οίκου «Ρωμιοσύνη», με έργα ελλήνων λογοτεχνών μεταφρασμένα στη γερμανική, σε όλους τους συμμετέχοντες.

Επίσης το Γραφείο Γερμανίας του Ελληνικού  Οργανισμού  Τουρισμού, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης προσφέρουν το βραβείο για τον πρώτο τυχερό της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής εκδήλωσης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ένωση Δημοσιογράφων του κρατιδίου Σαξωνίας-Άνχαλτ.
Πρόκειται για  4-ήμερη παραμονή 2 ατόμων  σε ξενοδοχείο 5 * στη Θεσσαλονίκη, συμπεριλαμβανομένων ενός Candle-Light-Dinner και περιήγησης στην πόλη.
Η 22η  ετήσια κεντρική εκδήλωση της Ένωσης Δημοσιογράφων, θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2013 στην πόλη Χάλλε. Τελεί υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού του εν λόγω ομοσπονδιακού κρατιδίου, δρ. Reiner Haseloff και αποτελεί τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση και το σημαντικότερο κοσμικό γεγονός της περιοχής.

Ο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, μέσα από αυτή, αλλά και με μια σειρά δράσεις και εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν, φιλοδοξεί να ενισχύσει τη διαχρονική ελληνοβαυαρική φιλία και συνεργασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.