Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στο Βέλγιο μεταφέρει την έδρα της η ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Στο Βέλγιο μεταφέρει την έδρα της η ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Picture 9Ένα ακόμα πλήγμα για την οικονομία της Ελλάδας έρχεται με την απόφαση της εταιρείας ΒΙΟΧΑΛΚΟ να μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο. Μετά τις Coca Cola και τη ΦΑΓΕ ένας ακόμη μεγάλος βιομηχανικός όμιλος με επίσημη ανακοίνωσή του στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ανέφερε ότι «αποφασίστηκε η έναρξη διαδικασίας για τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση από την Viohalco S.A., εταιρεία συμμετοχών θυγατρική του ομίλου με έδρα το Βέλγιο».

Από τις αρχές του έτους η διοίκηση της Βιοχάλκο είχε ενημερώσει ότι «διερευνά προτάσεις συμβούλων, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, στα πλαίσια εξασφάλισης χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων των θυγατρικών της εταιριών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου σε απάντηση σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».

Πηγές από την εταιρεία επισημαίνουν ότι η κίνηση πραγματοποιείται προκειμένου να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν τα επενδυτικά πρόγραμμα, ενώ υπογραμμίζουν ότι οι θυγατρικές παραγωγικές εταιρείες παραμένουν στην Ελλάδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.