Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Eπίσημη παρουσίαση του «Αριστοτελικού Περιπάτου»…….του τόπου όπου η επιστήμη συναντά το Μέγα...

Eπίσημη παρουσίαση του «Αριστοτελικού Περιπάτου»…….του τόπου όπου η επιστήμη συναντά το Μέγα Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη

Ακολουθώντας τον Αριστοτελικό ΠερίπατοΤην πρώτη από τις οκτώ (8) χαρτογραφημένες ιστορικές περιπατητικές διαδρομές της προ του Άθω περιοχής (Χαλκιδικής) θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο κοινό ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, με στόχο την ανάδειξη μιας εξαιρετικής φυσικής διαδρομής, η οποία παρουσιάζει εκτός από ιστορικό και επιστημονικό ενδιαφέρον.
 
Πρόκειται για τον Αριστοτελικό Περίπατο, ο οποίος ξεκινά από το προστατευμένο (από το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000), Άλσος του Αριστοτέλη και τα οθωμανικά Σιδηροκαύσια (του σημερινού οικισμού των Σταγείρων) και καταλήγει στα Αρχαία Στάγειρα (της Ολυμπιάδας), τον τόπο που γέννησε τον Αριστοτέλη.  Το μήκος της εκτείνεται στα 22 χιλιόμετρα, τα οποία ακολουθούν τα σκιερά μονοπάτια του Αριστοτελικού Βουνού και εναλλάσσονται ανάμεσα σε πολύ πυκνή βλάστηση και σε ξέφωτα με θέα στο γαλάζιο του Ακάνθιου και του Στρυμωνικού Κόλπου.
 
Η συγκεκριμένη διαδρομή, στην οποία διεξάγεται πολυετής έρευνα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ με τίτλο «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Αειφορική εκμετάλλευση Αυτοφυών Φυτών», θα παρουσιασθεί και θα προωθηθεί στο κοινό ως :

–         Περιβαλλοντική Περιήγηση,

–         Περιπατητική Διαδρομή,

–         Ιστορικός Περίπατος

ενώ θα αποτελέσει την πρώτη από τις οκτώ διαδρομές, που συμπεριλαμβάνονται στην αγγλική έκδοση «Το βιβλίο διαδρομών της προ του Άθω περιοχής», η οποία θα παρουσιασθεί στο κοινό την ίδια ημέρα από εκπρόσωπο δημοφιλούς γραφείου εναλλακτικού τουρισμού της Βρετανίας, που επισκέπτεται για τρεις ημέρες την περιοχή.

Η παρουσίαση του Αριστοτελικού Περιπάτου αποτελεί συνέργεια του Οργανισμού και των ακόλουθων φορέων :

1.      Τμήμα Βιολογίας Α.Π.Θ. – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Aειφορική εκμετάλλευση Αυτοφυών Φυτών (ΒΑΦ)»

2.      Ποδηλατικό Όμιλο ΒΕΛΟΣ

3.      Ε.Ο.Α. Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία

4.      Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης

5.      Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.