Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επαναλειτούργησε το αρχαίο θέατρο Μεσσήνης

Επαναλειτούργησε το αρχαίο θέατρο Μεσσήνης

messiniΜετά από αιώνες, επαναλειτούργησε αναστηλωμένο το αρχαίο θέατρο Μεσσήνης, με γκαλά όπερας, που οργάνωσε το φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, το σωματείο «Διάζωμα», η ΛΗ” Εφορεία Αρχαιοτήτων, ο Δήμος Μεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το αρχαίο θέατρο Μεσσήνης αποκάλυψε ο καθηγητής αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, που έχει την ευθύνη του ανασκαφικού έργου στην αρχαία Μεσσήνη και αναστηλώθηκε μερικώς με χρηματοδοτήσεις, από το Β” και Γ” ΚΠΣ και ολοκληρώθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το βράδυ του Σαββάτου το θέατρο γέμισε ασφυκτικά. Μεταξύ των θεατών, ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Μεσσηνίας, άνθρωποι από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και των επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ομάδα καθηγητών στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου προ της συναυλίας, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις συναδέλφων τους.

Messini Hotel booking – Suggested for its best hotel rates

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μόνο που στη φωτογραφία σας εικονίζεται το Εκκλησιαστήριο της Μεσσήνης κι όχι το θέατρο. Κατά τα άλλα, για μας πού είχαμε τη χαρά να είμαστε μέσα, η συναυλία και ο χώρος μας ταξίδεψαν σε άλλη διάσταση. Αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο μαέστρο Β. Χριστόπουλο, στους εξαιρετικούς διεθνείς σολίστ Δ. Πλατανιά και Τσέλια Κοστέα, στο “Διάζωμα” που εργάζεται για την αναστήλωση και την επαναλειτουργία των 130 αρχαίων θεάτρων που “κοιμούνται”, στο Φεστιβάλ Αθηνών και στον πρόεδρό του Γιώργο Λούκο που τόλμησαν να βάλουν τη Μεσσήνη στο πρόγραμμά τους με “διαφορετικό”, απαιτητικό πρόγραμμα (κι όχι ευκολίες τύπου Αριστοφάνη με τηλεαστέρες κλπ). Μα, πάνω απ’όλα, στον ακαταπόνητο καθηγητή Θέμελη που εδώ και 25 χρόνια σκάβει και αναστηλώνει στη Μεσσήνη κι έχει φέρει στο φως, χωρίς υπερβολή, ένα από τους 3-4 πιό εντυπωσιακούς και πλούσιους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ! Ένας μαγικός προορισμός, πραγματικά, ακόμα και χωρίς μουσική ή θεατρική παράσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.