Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εντυπωσιακή η αύξηση των αφίξεων και τον μήνα Ιούλιο για τη Ζάκυνθο

Εντυπωσιακή η αύξηση των αφίξεων και τον μήνα Ιούλιο για τη Ζάκυνθο

ΖάκυνθοςΕντυπωσιακή η αύξηση των αφίξεων και τον μήνα Ιούλιο για τη Ζάκυνθο, δηλώνει η Χριστίνα Τετράδη, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά.

Βάσει των αφίξεων του αεροδρομίου της Ζακύνθου έως τον μήνα Ιούλιο 2013, ο μέσος όρος των αφίξεων παρουσιάζει αύξηση 19,29%.

Αναλύοντας ενδεικτικά τις αγορές του εξωτερικού για το μήνα Ιούλιο, η αγορά  της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία αποτελεί και την κύρια αγορά μας, παρουσιάζει μείωση 2,92%. Από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, τη μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζει η Γερμανία 50,15% και η Ελβετία 23,29%.

Αντίθετα, το Βέλγιο παρουσιάζει μεγάλη αύξηση 60,70%, λόγω των πτήσεων που πραγματοποιεί φέτος για πρώτη φορά η εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, η Ολλανδία 40,75%, η οποία είχε παρουσιάσει πτώση τα προηγούμενα χρόνια και η Αυστρία 20,58%.

Σχετικά με τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση των επισκεπτών, με τη Ρωσία να συνεχίζει την ανοδική πορεία με ποσοστό 147,88%, την Πολωνία 66,63% και τη Σλοβενία 10,84%.

Επίσης, η Ιταλία παρουσιάζει εντυπωσιακά μεγάλη αύξηση, της τάξεως του 96,29% λόγω περιόδου.

Σχετικά με τις τιμές πρέπει να αναφέρουμε ότι για το 2013 είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, δεδομένου ότι τα περισσότερα συμβόλαια υπογράφηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, όπου όπως όλοι γνωρίζουμε, υπήρχαν μόνο ακυρώσεις και μεγάλες πιέσεις από τους Tour Operators για μείωση τιμών.

Αντίστοιχα, από το λιμάνι της Ζακύνθου, όπου αντικατοπτρίζεται και η κίνηση του εσωτερικού τουρισμού, για τον μήνα Ιούλιο η κίνηση κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
Ο εσωτερικός τουρισμός έχει υποστεί μεγάλη πτώση. Οι κρατήσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απογοητευτικές, παρόλο που οι τιμές είναι πολύ ελκυστικές, με τους Έλληνες να προτιμούν τις διακοπές σε εξοχικά συγγενών και φίλων.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.