Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας είχε συνάντηση ο Υπουργός...

Με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας είχε συνάντηση ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΠαναγιωτόπουλοςΗ στενότερη συνεργασία, ο διαρκής συντονισμός και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της καλύτερης πρόσβασης στους αρχαιολογικούς χώρους, στα Μνημεία και στα Μουσεία των ξένων επισκεπτών που φτάνουν στη χώρα μας με κρουαζιερόπλοια, αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Μουσείου της Ακρόπολης με πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου.
Στη σύσκεψη εκλήθησαν και έλαβαν μέρος το Προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο κ. Μιχάλη Λάμπρο. Από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού, στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης Καθηγητής κ. Δημήτρης Παντερμαλής, οι αρμόδιοι Γενικοί Διευθυντές του Υπουργείου, ο Πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων κ. Παναγιώτης Τζίνης, ο Αρχιφύλακας του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης κ. Κων/νος Νικολάου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.
Μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:
Πάνος Παναγιωτόπουλος : «Είχαμε με το Προεδρείο και με τα μέλη της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, μια πολύ χρήσιμη συνάντηση.
Συζητήσαμε για το πώς θα ανοίξουμε περισσότερο τους αρχαιολογικούς χώρους, τα Μουσεία μας, τα Μνημεία μας στους ξένους επισκέπτες που προέρχονται από τα κρουαζιερόπλοια. Είναι επισκέπτες, που μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ. Συζητήσαμε πώς θα βελτιώσουμε την πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους μεταξύ των οποίων ο Χώρος του Βράχου της Ακρόπολης αλλά και ο Χώρος του Μουσείου της Ακρόπολης. Είναι πολλά που μπορούν να γίνουν γιατί έχουμε μία χρονιά που έχει πλημμυρίσει η χώρα με τουρισμό.
Οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων είναι πολύ περισσότερες από τις αναμενόμενες, αυτό δημιουργεί προβλήματα, αλλά προβλήματα που είμαστε έτοιμοι να λύσουμε. Συγκροτήσαμε μια κοινή επιτροπή η οποία ξεκινάει να εργάζεται από σήμερα, για να προχωρήσει σε βελτιωτικές λύσεις και παρεμβάσεις.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Λάμπρο, εκ μέρους του Προεδρείου της Ενώσεως και να του πω ότι είμαστε στη διάθεσή τους, γιατί κάτι που χαρακτηρίζει την Ελλάδα πριν από όλα και πάνω από όλα, είναι ο Πολιτισμός της, η Πολιτιστική της Κληρονομιά, ο Πολιτιστικός της Πλούτος και είναι ένα από τα πρώτα θέματα προς τα οποία στρέφεται ο τουρισμός που επισκέπτεται τη χώρα.

Μιχάλης Λάμπρος : «Και εμείς με τη σειρά μας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την πρωτοβουλία που είχατε για τη συνάντηση και να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Ένωσή μας θα είναι πάντα στο πλευρό σας και θα ενεργήσει οτιδήποτε μπορεί ούτως ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, όχι μόνο στους αρχαιολογικούς χώρους της πρωτεύουσάς μας, της Αθήνας μας αλλά και σε όλα τα νησιά μας που προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια.
Να είστε βέβαιος ότι αυτή η προσπάθεια με την πρωτοβουλία σας να συγκροτηθεί αυτή η Επιτροπή θα έχει επιτυχημένα αποτελέσματα. Και εμείς από την πλευρά μας, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας και ελπίζουμε ότι με τις δικές μας δυνάμεις και με την εμπειρία μας θα βοηθήσουμε ώστε να αυξηθεί και το εισαγόμενο συνάλλαγμα και να ικανοποιηθούν οι επισκέπτες, οι τουρίστες των κρουαζιεροπλοίων.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.