Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Ο Χαμένος Κόσμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» είναι ο τίτλος ενός ντοκιμαντέρ που...

«Ο Χαμένος Κόσμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» είναι ο τίτλος ενός ντοκιμαντέρ που προβάλλεται στην Αυστραλία

images«Ο Χαμένος Κόσμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» είναι ο τίτλος ενός ντοκιμαντέρ έξι ωριαίων επεισοδίων, που προβάλλεται στο History Channel της πλατφόρμας Foxtel.

Δημιουργός της σειράς ο Αυστραλός Ντέιβιντ Άνταμς, ο οποίος, όπως λέει, εργάστηκε επί χρόνια για την παραγωγή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ιστορικοί υποστηρίζουν πως «οι Έλληνες μετέφεραν, μέσω του Αλεξάνδρου, τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του κόσμου».

Ο Ντέιβιντ Άνταμς ακολουθεί τη διαδρομή του Αμού Ντάρια, του μεγάλου ποταμού της Κεντρικής Ασίας, που σε μήκος 2.400 χιλιομέτρων ρέει μέσα από το Αφγανιστάν, το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν, και εκβάλλει στη λίμνη Αράλη. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Ώξος.

Ο Ντέιβιντ Άνταμς ισχυρίζεται πως γύρω από τον ποταμό Ώξο ήκμασε ένας μεγάλος πολιτισμός που προϋπήρχε των Περσών αλλά χάθηκε. Ταξιδεύοντας στα πιο απομακρυσμένα μέρη του εμπόλεμου Αφγανιστάν, με τη βοήθεια του κάμεραμαν του, αναδεικνύει εντυπωσιακά την πολιτιστική κληρονομιά που άφησε εκεί ο Μ. Αλέξανδρος ως τις ημέρες μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.