Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξεπερνούν κάθε προσδοκία οι αφίξεις από τη Ρωσία

Ξεπερνούν κάθε προσδοκία οι αφίξεις από τη Ρωσία

image_SΠρωταγωνιστές του φετινού ελληνικού καλοκαιριού αναδεικνύονται οι Ρώσοι, επιβεβαιωμένα πλέον και από τα στοιχεία του ελληνικού προξενείου στη Μόσχα.
 
Σύμφωνα με το capital.gr, από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Ιούλιο ο αριθμός των θεωρήσεων -βίζα- που εκδόθηκαν σε Ρώσους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, άγγιξε τις 600.000 όταν πέρσι για όλο το χρόνο χορηγήθηκαν μόλις 560.000 άδειες.
 
Σχεδόν διπλάσιος ο αριθμός, ενώ σημαντικό είναι ότι οι Ρώσοι τουρίστες έχουν υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα.
Είναι δε χαρακτηριστικό, πως το ποσοστό της αύξησης στο επτάμηνο αγγίζει το 65%, ενώ όπως δείχνει η πορεία των αιτήσεων, μέχρι το τέλος του χρόνου θεωρείται ότι είναι πολύ πιθανό να προσεγγίσουμε το 1.000.000 θεωρήσεις.
 
Ο ρυθμός των αιτήσεων, σύμφωνα με το προξενείο μας στη Μόσχα, συνεχίζεται με έντονο ρυθμό και τον Αύγουστο, ενώ απόδειξη της σημαντικής αύξησης που σημειώνουν οι Ρώσοι επισκέπτες είναι πως μόνο τον Ιούλιο εκδόθηκαν περισσότερες από 200.000 θεωρήσεις visa. Ενδεικτικό της τάσης που επικρατεί στη Ρωσία είναι ότι μέσα στον Ιούλιο υπήρξε μια μέρα που χορηγήθηκαν 11.500 άδειες. 
 
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία για την έκδοση θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων και μακράς διάρκειας (άνω των 6 μηνών και έως και 5 ετών), οι οποίες χορηγούνται σε Ρώσους πολίτες με ιστορικό επαναλαμβανόμενων ταξιδιών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του προξενείου, οι πολλαπλές θεωρήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 ανήλθαν σε 143.221, έναντι 65.407 την περσινή χρονιά (+118 %).
 
Από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους Ρώσους επισκέπτες αναδεικνύονται η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος και η Κεφαλλονιά, ενώ το μερίδιό της διατηρεί μέχρι στιγμής και η Χαλκιδική.
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.