Αρχική Αεροπορικά Νέα Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο αεροδρόμιο των...

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο αεροδρόμιο των Χανίων

Hania-airportΥποσχέσεις ότι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού από τα Χανιά για το έργο κατασκευής του αεροδρομίου ‘Δασκαλογιάννης’ έδωσαν χθες διευθυντικά στελέχη της αναδόχου εταιρείας στον αντιπεριφερειάρχη κ. Απ. Βουλγαράκη και στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Δ. Κορναράκη.
Χθες, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με τα στελέχη της εταιρείας, ανακοινώθηκε ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι εργασίες θα έχουν ξεκινήσει στο αεροδρόμιο.
«Είχα μία συνάντηση με στελέχη της εταιρείας που ανέλαβε την υπερ-εργολαβία. Δεν έχει παραχωρηθεί ακόμα ο χώρος για να τοποθετήσει τα μηχανήματα και τα υλικά της. Αυτό που είπαμε είναι ότι μέχρι 15 Σεπτεμβρίου θα έχει ξεκινήσει το έργο», δήλωσε στα ‘Χ.Ν.’ ο κ. Βουλγαράκης.
Παρότι η συνάντηση είχε χαρακτήρα γνωριμίας και ενημέρωσης τέθηκε και θέμα για την πρόσληψη του προσωπικού. «Πρότεινα και εγώ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρο να χρησιμοποιήσουν κόσμο από τα Χανιά. Ανταποκρίθηκαν θετικά και στην πρόταση τη δική μου και του Εργατικού Κέντρου. Η εταιρεία θέλει σιδεράδες, καλουπατζήδες, εργατοτεχνικό προσωπικό, οδηγό γερανοφόρου, οδηγούς μικρών μηχανημάτων και πιστεύω ότι μπορεί να τους βρει όλους από τα Χανιά», είπε ο κ. Βουλγαράκης.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Δημήτρης Κορναράκης αναφέρθηκε στη συνάντηση λέγοντας πως «τους προτείναμε και μας υποσχέθηκαν ότι ειδικότητες και εργαζομένους που θα χρειαστούν θα τους πάρουν από τα Χανιά. Τους είπα ότι έχω τα Σωματεία και θα απευθυνθώ σε αυτά για να δούμε πού μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες τους. Το έργο θα ξεκινήσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου και πιστεύουμε ότι θα δουλέψει κόσμος από τα Χανιά».
Σημειώνεται ότι, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, η ανεργία στα Χανιά στον χώρο των κατασκευών και της οικοδομής έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ την τελευταία τετραετία  καθώς τα δημόσια και τα ιδιωτικά έργα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.