Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση φένεται να συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση φένεται να συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα

giannis stournarasΣύμφωνα με το in.gr, κυβέρνηση και τρόικα φέρονται να οδηγήθηκαν σε συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και οι ανακοινώσεις αναμένονται την Πέμπτη, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η ψήφιση -σήμερα, Τετάρτη- του πολυνομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα.

Σε ερώτηση του in.gr για το εάν «κλείδωσε» η μείωση του ΦΠΑ ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε «όχι ακόμα». Ωστόσο, αυτό αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας υπό την προϋπόθεση ότι θα ψηφισθεί το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις απώλειες ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα επιφέρει η μείωση του φόρου για ένα εξάμηνο.

Η πρόωρη επιβολή του φόρου πολυτέλειας από τον οποίο αναμένονται έσοδα 136 εκατ. ευρώ εντός του 2013 θα επιτρέψει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα εστιατόρια και στην τροφοδοσία από το 23% στο 13%. Ο ΦΠΑ στην εστίαση θα μειωθεί προσωρινά από την 1η Αυγούστου 2013 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας αποσαφήνισε προσφάτως πως εάν η μείωση του ΦΠΑ δεν περάσει στην αγορά κατά την περίοδο της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου, ο μειωμένος συντελεστής 13% δεν θα μονιμοποιηθεί.

Από τα αποτελέσματα των μηνιαίων αυτών ελέγχων θα εξαρτηθεί στο τέλος της περιόδου πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου και το εάν ο μειωμένος συντελεστής θα ισχύσει μόνιμα ή όχι. Επίσης, για να διασφαλιστεί ότι η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ θα «περάσει» στους καταναλωτές –που είναι και το ζητούμενο– εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει διπλή αναγραφή τιμής.

Δηλαδή, στους τιμοκαταλόγους των καταστημάτων να υπάρχει η παλιά τιμή με συντελεστή ΦΠΑ στο 23% και η νέα τιμή με συντελεστή ΦΠΑ στο 13%.

Οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης έχουν ξεκαθαρίσει πως η μείωση του ΦΠΑ δεν αναμένεται να οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις τιμών, καθώς τα περιθώρια είναι περιορισμένα.

Πηγή: www.tanea.gr

Hotel Bookings in Greece – Suggested for its best rates  – Check Availability

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.