Αρχική Διεθνή Η Ιαπωνία προειδοποίησε το Λονδίνο ότι ενδέχεται να χάσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις...

Η Ιαπωνία προειδοποίησε το Λονδίνο ότι ενδέχεται να χάσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας αν βγει από την ΕΕ

londonΗ Ιαπωνία προειδοποίησε το Λονδίνο ότι ενδέχεται να χάσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ιαπωνικές εταιρείες που εδρεύουν στη Βρετανία εάν η χώρα αποφασίσει τελικά να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Sunday Times.

Απαντώντας σε μια έρευνα που διεξάγει το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας για το θέμα αυτό, το Τόκιο σημείωσε ότι οι ιαπωνικές εταιρείες εκτιμούν τη Βρετανία γιατί τους παρέχει μια «πύλη εισόδου» στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει ταχθεί υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης των σχέσεων της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει υποσχεθεί ότι πριν από το τέλος του 2017 και εφόσον είναι ακόμη στην εξουσία θα οργανώσει δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η ιαπωνική κυβέρνηση ωστόσο εκφράζει την ελπίδα ότι το Λονδίνο «θα συνεχίσει να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ΕΕ» και ότι το Τόκιο είναι υποχρεωμένο να ενισχύσει, περισσότερο από ποτέ, τους δεσμούς του με τις Βρυξέλλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.