Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επιστροφή στην Ιθάκη 2013

Επιστροφή στην Ιθάκη 2013

Martha Graham Dance Company_1
Στιγμιότυπο από την υπέροχη παράσταση της διάσημης ομάδας χορού Martha Graham Dance Company στην Ιθάκη (από τον φωτογράφο: Θοδωρή Αναγνωστόπουλο)

Martha Graham Dance Company_2
Στιγμιότυπο από την υπέροχη παράσταση της διάσημης ομάδας χορού Martha Graham Dance Company στην Ιθάκη (από τον φωτογράφο: Θοδωρή Αναγνωστόπουλο)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Επιστροφή στην Ιθάκη 2013», που διοργάνωσε η εταιρεία Concord Consulting Services, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου  Ιθάκης «Ο Φήμιος», με την βοήθεια της Active Media, από τις 27 έως και τις 30 Ιουνίου 2013.    

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη, έλαμψαν με την παρουσία τους και πρόσφεραν ένα σύνολο σημαντικών πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που περιελάμβανε το χορό, τις εικαστικές τέχνες, την ποίηση, τη μουσική, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τη γαστρονομία.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων, χορευτικές παραστάσεις από την διάσημη ομάδα χορού  της Νέας Υόρκης, Martha Graham Dance Company,  έκθεση ζωγραφικής του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Φίλιπ Τσιάρα, υπό τον τίτλο “Horse Boy”,  έκθεση φωτογραφίας με εικαστικούς από την Ασία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες σε επιμέλεια των Φίλιπ Τσιάρα και Χριστόφορου Δουλγέρη, καθώς και διεθνή συνάντηση σύγχρονης ποίησης σε επιμέλεια Αντώνη Βολανάκη. Τέλος, διενεργήθηκαν και αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη Optimist & Laser 4,7.

Η υποστήριξη από τον Δήμο και τους ανθρώπους του νησιού ήταν έντονη καθώς πέραν της τοπικής Χορωδίας, της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιθάκης και του Χορευτικού Συλλόγου της Ιθάκης, ο κόσμος αγκάλιασε την όλη προσπάθεια και συμμετείχε σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Κάθε προσπάθεια στήριξης του τόπου μας και του πολιτισμού μας, με σκοπό την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της Ελλάδας και της Ιθάκης συγκεκριμένα, του τόπου που υμνήθηκε όσο κανένας άλλος από τον Όμηρο, οφείλει να χαιρετίζεται από όλους μας. Στην προσπάθεια αυτή, πολύ σημαντική υποστήριξη προσέφεραν η ΟΠΑΠ ΑΕ, ως χορηγός των εκδηλώσεων καθώς και το National Geographic Channel, ως χορηγός επικοινωνίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.