Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά H Σπιναλόγκα, οι Ενετικές Οχυρώσεις της Κρήτης και τα Μινωικά Ανάκτορα υποψήφια...

H Σπιναλόγκα, οι Ενετικές Οχυρώσεις της Κρήτης και τα Μινωικά Ανάκτορα υποψήφια για τον κατάλογο της UNESCO

spinalongaΣτον ενδεικτικό κατάλογο των αιτημάτων της χώρας προς την UNESCO, έχουν εγγραφεί η Σπιναλόγκα, οι Ενετικές Οχυρώσεις της Κρήτης και τα Μινωικά Ανάκτορα, ανακοίνωσε η γγ του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σε συνάντησή της στην Περιφέρεια με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Κατά τη συνάντηση, η κ. Μενδώνη τόνισε ότι η Σπιναλόγκα είναι σε προτεραιότητα λόγω της εντατικής δουλειάς που έχει γίνει ήδη από τις ομάδες εργασίας του ΤΕΕ, της Περιφέρειας και του δήμου Αγ. Νικολάου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Χαιρόμαστε για την καλή συνεργασία και τα θετικά αποτελέσματα που έχουμε από την κοινή μας πορεία με το Υπουργείο Πολιτισμού στα θέματα της Κρήτης» δήλωσε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των προτάσεων ένταξης στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO των τριών εγγραφών, Σπιναλόγκας, Ενετικών Οχυρώσεων και Μινωικών Ανακτόρων. Εξάλλου, ο περιφερειάρχης με την κ. Μενδώνη συζήτησαν όλα τα έργα πολιτισμού του νησιού που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε την αναγκαιότητα της εξεύρεσης πόρων για τη δημιουργία μουσείου στο Ρέθυμνο. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη να υπάρξει κοινή δράση για την εξασφάλιση πόρων δημιουργίας του μουσείου. Ωστόσο η κ. Μενδώνη ανέφερε ότι οι υπηρεσίες εκπονούν μελέτη προκειμένου στον χώρο του Αγ. Φραγκίσκου στο Ρέθυμνο να δημιουργηθεί μια προσωρινή έκθεση- στα πρότυπα της προσωρινής έκθεσης του αρχαιολογικού μουσείου Ηρακλείου- ώστε και το Ρέθυμνο από του χρόνου να έχει χώρο στον οποίο θα φιλοξενείται και θα προβάλλεται η ιστορία και ο πολιτισμός του.

Νωρίτερα η κ. Μενδώνη είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου και όπως δήλωσαν τόσο η ίδια όσο και ο κ. Κουράκης, προχωρά άμεσα ο διαγωνισμός για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Κνωσού, αφού ξεπεράστηκαν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες λόγω εμπλοκής που παρουσιάστηκε στο Πράσινο Ταμείο. Επισήμαναν ότι το έργο αυτό θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την υποψηφιότητα του Μινωικού Ανακτόρου της Κνωσού για ένταξή του στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η γγ του υπουργείου Πολιτισμού διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι μέσα στο καλοκαίρι θα αποδοθούν στο κοινό όλοι οι όροφοι του κτιρίου και θα λειτουργήσει πλήρως το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.