Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Υδατοδρόμια στο Δήμο Αλμυρού και στη Δυτική Μάνη

Υδατοδρόμια στο Δήμο Αλμυρού και στη Δυτική Μάνη

Υδατοδρόμια - Travelling NewsΝαι είπε ο Δήμος Αλμυρού στην πρόταση  για δημιουργία υδατοδρομίου από την εταιρεία Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. αλλά να ακολουθήσει μια σειρά από παράλληλες επενδύσεις έτσι ώστε να αναπτυχθούν και νέες θέσεις εργασίας. Στη συνάντηση Δημάρχου κ. Ευάγγελου Χατζηκυριάκου και του Διευθύνων Συμβούλου της εταιρείας Hellenic Seaplanes κ. Νικόλα Χαραλάμπους συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η ευρύτερη ανάπτυξη του Δήμου σε σχέση με την δραστηριοποίηση των υδροπλάνων στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος είπε ότι ο στόχος του είναι η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών έτσι ώστε να παρέχεται η απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να επιφέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο.
Συγκεκριμένα συζητήθηκε να αναπτυχθεί ένα κεντρικό υδατοδρόμιο με εγκαταστάσεις συντήρησης και φύλαξης υδροπλάνων καθώς και υποδομή εκμετάλλευσης κάποιων εκτάσεων του δήμου μόλις 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου όπου μεταφέρει επισκέπτες από το εξωτερικό 8 μήνες το χρόνο. Ο συνδυασμός αεροδρομίου και υδατοδρομίου θα δώσει δυνατότητες στους ξένους επισκέπτες για  άμεση μετάβαση σε πολλούς νησιώτικους προορισμούς.

Δυτική Μάνη

Συνάντηση με τον κύριο Νικόλα Χαραλάμπους – Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Hellenic Seaplanes SA2, είχε και ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης, κ. Δημήτριος Γιαννημάρας, με σκοπό να συζητηθεί η προοπτική δημιουργίας Υδατοδρομίου, στη Δυτική Μάνη.

Στη συζήτηση – μεταξύ άλλων – αναφέρθηκαν τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα, αφού θα δημιουργηθεί σημαντική αναπτυξιακή προοπτική.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης, τόνισε ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει κατ’αρχήν θετικά μια τέτοια πρόταση – στο βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί εφικτή – και θα προωθήσει τις νόμιμες διαδικασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.