Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Καταγγελία του Συλλόγου υπαλλήλων Υπουργείου Τουρισμού, για το «πόρισμα καταπέλτη»

Καταγγελία του Συλλόγου υπαλλήλων Υπουργείου Τουρισμού, για το «πόρισμα καταπέλτη»

letterΠαραθέτουμε ανοιχτή επιστολή- καταγγελία που εστάλλει από το Σύλλογο υπαλλήλων του Υπουργείου Τουρισμού

Ο Σύλλογος του Υπουργείου Τουρισμού ενημερώθηκε για το «πόρισμα καταπέλτη» μετά από την δημοσίευση του σχετικού άρθρου στην Κυριακάτικη εφημερίδα Καθημερινή στις 19-5-2013 που έφερε την υπογραφή του δημοσιογράφου Στάθη Κουσουνή.
Ο Σύλλογος αγνοεί το περιεχόμενο της σχετικής ένορκης διοικητικής εξέτασης καθώς και του «προαναγγελθέντος αποτελέσματος του πορίσματος» που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της πηγής του δημοσιογράφου προδικάζει άκριτα την εξέλιξη της έρευνας με σκοπό τον επηρεασμό της κοινής γνώμης.
Είναι άραγε τυχαία η επιλογή της χρονικής περιόδου της δημοσίευσης; Μιας περιόδου κατά την οποία βάλλεται όχι μόνο το δημοσιοϋπαλληλικό σώμα.
Είναι άραγε νόμιμη η διαρροή μιας εσωτερικής διοικητικής διαδικασίας σε εξέλιξη, με την παροχή λεπτομερειών και ονοματεπωνύμων υπαλλήλων στοχοποιώντας και διασύροντας τους πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας;
Είναι άραγε ηθική και δεοντολογική η εκμετάλλευση και από τον εν λόγω δημοσιογραφικό όμιλο, μιας τέτοιας πληροφορίας; Το συγκεκριμένο δημοσίευμα συντασσόμενο, εμπρόθετα ή μη, με την προσφιλή, των τελευταίων δύσκολων για τη χώρα και το λαό ετών, τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού εξυπηρετεί τους σκοπούς που στόχο έχουν την απομάκρυνση – απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων με το χαρακτηρισμό του «επίορκου».
Σύμφωνα με πληροφορίες υπαλλήλων – μελών του Συλλόγου μας, ο εν λόγω έλεγχος της 7ης Μαίου 2013, όχι μόνο διεξήχθη από εξωυπηρεσιακό παράγοντα συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα, αλλά και σύμφωνα με το δημοσίευμα κλήθηκε ο «ιδιωτικός αστυνομικός» που εργάζεται για τη φύλαξη και ασφάλεια του κτιρίου του Υπουργείου να απαντήσει για το εάν προσήλθαν ή όχι στην υπηρεσία υπάλληλοι τη στιγμή που δεν έχει την αρμοδιότητα ούτε τη δυνατότητα της ταυτοποίησης.
Ο Σύλλογος καταγγέλλει τις όποιες μεθοδεύσεις δρομολογούνται εις βάρος των μελών του και ζητά την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.    
Ο Σύλλογος μας επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.  
Για το Δ.Σ.
           Η Πρόεδρος                                                               Ο Γενικός Γραμματέας
Παναγιώτα (Νότα) Ναυπλιώτου                                              Γρηγόρης Σπυριούνης

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. κ. Πρόεδρος, Χρόνια σας πολλά ,

    Τα ερωτήματα σας είναι συγκινητικά, αλλά δεν απαντάνε ούτε διαφωτίζουν το θέμα.

    Επιθυμώ την δική σας ενημέρωση. Είναι αλήθεια ότι απουσιάζαν αδικαιολόγητα απο την εργασία τους το 63% των υπαλλήλων και όλα τα συναφή ?

    Εαν αληθεύει κατανοώ οτι δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι η ευθύνονται σε πολύ μικρότερο ποσοστό απο τους υπευθύνους που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του ΕΟΤ κλπ. Θα κατανεμηθούν οι ευθύνες ? Θα το ζητήσετε ? Τοτε θα μπορείτε να υποστηρίζετε οτι κάνατε το καθήκον σας.

    Ευχαρστώ

  2. Ακριβώς αυτό θέλει να κάνει και πολύ σωστά το κάνει. Μακάρι να έκαναν έλεχγο και στα υπόλοιπα υπουργεία. Μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας. Ακόμη και τώρα όποιος προλαβαίνει να τρώει απο ότι έμεινε από αυτό το κράτος το κάνει. Και θα το κάνει αν δεν μειωθούν οι θέσεις του κοινοβουλίου σε 200 (ώστε να μειωθούν οι ΚΡΟΥΕΖΕΣ γύρω απο το μελίσσι). Και ο μισθός του δημόσιου υπαλλήλου να μην περνάει τα 1000 ευρώ. Όχι να μην απολυθεί κανείς. Να μείνετε εκεί να δουλέψετε, γιατι εσείς τα χρωστάτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.