Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΕΤΕ: Aναστροφή των περσινών δεδομένων και πορεία εξόδου της χώρας μας από...

ΣΕΤΕ: Aναστροφή των περσινών δεδομένων και πορεία εξόδου της χώρας μας από την κρίση

Andreadis-Samaras-KefalogianniAναστροφή των περσινών δεδομένων και πορεία εξόδου της χώρας μας από την κρίση, υπό την προϋπόθεση έντασης της προσπάθειας και ενότητας δυνάμεων, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες, δήλωσε ότι διαβλέπει ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 21η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 29 Μαϊου, παρουσία του Πρωθυπουργού και εκπροσώπων της Πολιτείας και των επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 
Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε πως με τις τουριστικές αφίξεις του 2013 να στοχεύουν σε νέο ρεκόρ με 17 εκατ., με τα άμεσα έσοδα σε επίπεδα σημαντικά άνω των 11 δισ. Ευρώ, βασικός στόχος για κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματίες και εργαζόμενους, είναι να ανταποκριθούμε στα αναγκαία επίπεδα ασφάλειας, καθαριότητας και υπηρεσιών. Έτσι τόνισε θα τεθούν οι βάσεις για μία σταθερά ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού, ώστε να γίνει πράξη η πολυπόθητη ανάκαμψη και ανάπτυξη.
 
Σε ότι αφορά το στρατηγικό πλάνο για το 2021, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, δήλωσε ότι ο τουρισμός μπορεί να ξεπεράσει τα 24 εκατ. ετήσιες αφίξεις, με κατά κεφαλήν δαπάνη περίπου 800 Ευρώ. Δηλαδή, να παράγει ετήσια άμεσα έσοδα 18 – 19 δισ. Ευρώ και συνολικά 48 – 50 δισ. Ευρώ, έναντι 32 δισ. Ευρώ το 2012 – επιπλέον 9 μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας. Τότε, συνολικά 1 εκατ. εργαζόμενοι θα εργάζονται άμεσα και έμμεσα στον τουρισμό, έναντι 780.000 σήμερα.
 
Σε ότι αφορά στον σχεδιασμό για την ενίσχυση της ζήτησης και με στόχο την αποτελεσματική προβολή του ελληνικού τουρισμού, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, αναφέρθηκε στη λειτουργία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Marketing Greece ΑΕ. Στόχος της Marketing Greece ΑΕ, είναι να υποστηρίξει το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ στη δημιουργία της νέας τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας και των προορισμών της, αλλά και να προωθήσει αποτελεσματικά τα τουριστικά μας προϊόντα.
 
Σχετικά με την προσφορά, ο  κ. Ανδρεάδης αναφέρθηκε στο σχέδιο – χάρτη προτεραιοτήτων των απαιτούμενων δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων που σχεδιάζει ο Σύνδεσμος με τα Υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης, με στόχο να επιτευχθούν ετήσιες επενδύσεις στον τουρισμό ύψους τουλάχιστον 2,5 δισ. Ευρώ.
 
Τέλος, αναφέρθηκε στις αξιοσημείωτες νομοθετικές προσπάθειες που γίνονται σχετικά με τον νέο επενδυτικό νόμο, την μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων, την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου για την τουριστική κατοικία, τον θαλάσσιο τουρισμό και μία σειρά άλλων θετικών νομοθετικών ρυθμίσεων που εμπεριέχονται στα προς ψήφιση νομοσχέδια των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.