Αρχική Γαστρονομία Η Ζακυνθινή Γαστρονομία στις Βρυξέλλες

Η Ζακυνθινή Γαστρονομία στις Βρυξέλλες

zakynthos gastronomiaΜία μοναδική πρόταση του γραφείου του ΕΟΤ Βελγίου-Λουξεμβούργου, για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας στις Βρυξέλλες αξιοποίησε ο Δήμος Ζακύνθου, σε σχετική επικοινωνιακή δράση που διοργανώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Στόχος αυτής της δράσης ήταν η παρουσίαση των Ελλήνων σεφ αλλά και των ελληνικών γκουρμέ συνταγών, σε εστιατόρια των Βρυξελλών, προβάλλοντας παράλληλα τους 14 ελληνικούς προορισμούς που συνδέονται με απευθείας πτήσεις από το Βέλγιο (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδος, Κω, Κέρκυρα, Βόλος, Σαντορίνη, Μύκονος, Πελοπόννησος, Χίος Λέσβος, Σάμος, Ζάκυνθος).

Τον Δήμο Ζακύνθου εκπροσώπησε ο σεφ Αθανάσιος Βαρβαρίγος, ο οποίος μαγείρεψε ελληνικό μενού σε βελγικό εστιατόριο, σε συνεργασία με βέλγο συνάδελφό του. Το μενού είχε ελληνικό χαρακτήρα με τοπικά προϊόντα (ελαιόλαδο, σταφίδα, μέλι και ζακυνθινή γραβιέρα) με ενσωματωμένα γαστρονομικά στοιχεία που προτιμούν οι Βέλγοι και παρουσιάστηκε σε γκουρμέ ύφος.

Όσοι επισκέπτες του εστιατορίου επέλεξαν το ελληνικό μενού έλαβαν μέρος σε κλήρωση για δωρεάν διακοπές στη Ζάκυνθο, ενώ δωρεάν διακοπές κέρδισαν και οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων.