Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στα “ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ” 2013 και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στα “ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ” 2013 και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

σιτάριΣτη διοργάνωση “ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ” 2013 που πραγματοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Μουσείο της Ακρόπολης, το Υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, με τη συμβολή του Κέντρου Λαογραφίας  της Ακαδημίας Αθηνών, από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στο Μουσείο της Ακρόπολης  συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
    Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναβιώσει τον αρχαίο γυναικείο αγροτικό θεσμό των “ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΩΝ”. Οι τριήμερες εκδηλώσεις στο Μουσείο της Ακρόπολης έχουν στόχο την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων των Περιφερειών της χώρας και τη διασύνδεσή τους με τον τουρισμό και τον πολιτισμό της κάθε γεωγραφικής περιοχής.
    “Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η στήριξη της τοπικής αγροτικής οικονομίας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εκλεκτών παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας, αποτελεί κεντρική μας επιδίωξη. Γι’ αυτό το λόγο αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα προβολής που μας δίνεται και συμμετέχουμε δυναμικά σε δράσεις και πρωτοβουλίες εξωστρέφειας της πρωτογενούς παραγωγής της περιφέρειάς μας. Η διασύνδεση της αγροτικής οικονομίας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί μοναδική ευκαιρία και πρόκληση για το έργο μας και η επιτυχής  υλοποίησή της θα συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της ΠΚΜ. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στη διοργάνωση “ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ” και προσφέρει το “καλάθι” των πιο ποιοτικών και ανταγωνιστικών παραδοσιακών της προϊόντων, το οποίο είμαστε βέβαιοι πως θα  προσελκύσει και θα κερδίσει το κοινό της έκθεσης.  Στοχεύουμε σε μια αγροτική τοπική οικονομία με παραδοσιακή υψηλή ποιότητα και σύγχρονο χαρακτήρα και στην ανάδειξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε κορυφαίο γαστρονομικό και τουριστικό προορισμό”  δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη διοργάνωση “ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ” με ξεχωριστό stand στον εκθεσιακό χώρο  των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων των Περιφερειών, όπου θα προβάλλεται και θα προσφέρεται για γευσιγνωσία στο καταναλωτικό κοινό το “καλάθι” των πιο χαρακτηριστικών και ποιοτικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων από κάθε μία από τις επτά περιφερειακές ενότητες της ΠΚΜ. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Γιώργος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της ΠΚΜ Χρήστος Γκουντενούδης  θα συμμετάσχουν στην επιστημονική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 με θέμα “Η αναβίωση ενός αρχαίου γυναικείου αγροτικού θεσμού” όπου θα παρουσιάσουν το “καλάθι” των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη δράση “Ελληνικό Πρωινό”, όπου,  όπως και οι υπόλοιπες Περιφέρειες, θα παρουσιάσει τα εμβληματικά της προϊόντα που συνθέτουν το “Ελληνικό Πρωινό”.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.