Αρχική Επικαιρότητα Φορέας διαμεσολαβητών δικηγόρων για διαφορές ιδιωτικού δικαίου

Φορέας διαμεσολαβητών δικηγόρων για διαφορές ιδιωτικού δικαίου

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Φορέας διαμεσολαβητών δικηγόρων για διαφορές ιδιωτικού δικαίου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας και το Επιμελητήριο Λάρισας προχωρούν στη σύσταση φορέα διαμεσολαβητών για την επίλυση των διαφορών ιδιωτικού δικαίου.

Σε κοινή τους ανακοίνωση ο ΔΣΛ και το Επιμελητήριο τονίζουν: «Η αναγκαιότητα εξεύρεσης εναλλακτικών εξωδικαστικών μεθόδων επίλυσης των διαφορών ιδιωτικού δικαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των πολύχρονων και δαπανηρών δικαστικών διενέξεων,  οδήγησαν στην εισαγωγή και στη χώρα μας του θεσμού της «Διαμεσολάβησης».

Το νομικό πλαίσιο που διέπει το νέο θεσμό, προβλέπει τη λειτουργία φορέων κατάρτισης διαμεσολαβητών-δικηγόρων, υπό μορφή αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών, που θα συστήνουν από κοινού ένας τουλάχιστον Δικηγορικός Σύλλογος και ένα από τα Επιμελητήρια της χώρας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας και το Επιμελητήριο Λάρισας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη τους και στην τοπική κοινωνία,  συμφώνησαν στη σύσταση φορέα με τον ανωτέρω σκοπό».

Το καταστατικό της εταιρίας υπεγράφει, τη Παρασκευή 26, Απριλίου, 2013, από τους Προέδρους τους κ.κ. Δημήτριο Κατσαρό και Σωτήριο Γιαννακόπουλο αντίστοιχα, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Πηγή astratv

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.