Home Ελλάδα Σε Ρώσο δισεκατομμυριούχο πουλήθηκε το νησί του Ωνάση

Σε Ρώσο δισεκατομμυριούχο πουλήθηκε το νησί του Ωνάση

Πωλήθηκε ο ΣκορπιόςΟ Σκορπιός, το θρυλικό νησί του Ωνάση, φέρεται να έχει καταλήξει στα χέρια του Ρώσου κροίσου Ριμπολόβλεφ για πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ τον τελευταίο μήνα είχε ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει: αυτό του κουρέματος των καταθέσεων στην Κύπρο.

Βλέπετε, ο 47χρονος Ρώσος ολιγάρχης, ο οποίος φιγουράρει με περιουσία 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο top -80 της λίστας του Forbes, φερόταν ως κάτοχος ποσοστού που προσεγγίζει το 10% στην Τράπεζα Κύπρου και, λογικά, ένα σεβαστό μέρος από τα αρκετά ρωσικά λεφτά που ήταν τοποθετημένα στη Μεγαλόνησο, ήταν δικά του.

Όμως ο ζάπλουτος ιδιοκτήτης της βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μονακό, είχε και έναν λόγο να νιώθει ευχαριστημένος, αφού έπειτα από διαδικασίες αρκετών μηνών, ένα «όνειρο ζωής» γινόταν πραγματικότητα: αποκτούσε τον Σκορπιό και το μικρό νησάκι Τσοκάρι από την Αθηνά Ωνάση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο Ριμπολόβλεφ είναι ο αγοραστής του θρυλικού νησιού και η αγορά έχει ήδη συντελεστεί, μέσω μιας αρκετά πολύπλοκης διαδικασίας που «εμπλέκει» νομικά και επιχειρηματικά αρκετό κόσμο στην Κύπρο, στις Βρυξέλλες, στην Γενεύη και στο Λουξεμβούργο.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.