Home Ελλάδα Ο Βρετανός ηθοποιός Stephen Fry στην Αθήνα (Video)

Ο Βρετανός ηθοποιός Stephen Fry στην Αθήνα (Video)

ΦΩΤΟ 2Η υπουργός Τουρισμού κυρία  Όλγα Κεφαλογιάννη, συναντήθηκε χθες το πρωί  με το διάσημο Βρετανό ηθοποιό κ. Στίβεν Φράι τον οποίο συνόδευσε κατά την περιήγηση του στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Κατά την ξενάγηση του στο Μουσείο, o κ. Φράι ενημερώθηκε για την ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας, από τον πρόεδρο του Μουσείου κ. Δημήτρη Παντερμαλή. Παράλληλα ζήτησε και ο ίδιος πληροφορίες για ορισμένα από τα γλυπτά της Αρχαϊκής εποχής.
Μετά το τέλος της ξενάγησης του, η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που ήλθε στην Ελλάδα ο διάσημος ηθοποιός κ. Στίβεν Φράι. Τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό για τον τουρισμό είναι αισιόδοξα. Αλλά δεν εφησυχάζουμε. Χρειάζεται πολύ δουλειά να γίνει ακόμη. Ο κ. Φράι αγαπά την Ελλάδα και είναι πραγματικός φίλος της. Μέσω του twitter, αναπαράγει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πατρίδα μας, την κρίσιμη αυτή περίοδο».  
Από την πλευρά του στις δηλώσεις του ο κ. Φράι τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Βρετανοί τουρίστες αγαπούν την Ελλάδα και τη βλέπουν ως ένα ιδανικό, ασφαλή προορισμό για διακοπές. Ο παγκόσμιος πολιτισμός οφείλει πολλά στην Ελλάδα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.    
O διάσημος  ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, ηλθε στην Αθήνα για διακοπές και θα παραμείνει στην Ελλάδα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στο διάστημα της παραμονής του στη χώρα μας, θα επισκεφτεί την Αρχαία Ολυμπία και νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ ήδη ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα stephenfry.com δημοσίευσε πρόσφατα ένα μακροσκελές άρθρο του μέσω του οποίου κάνει τη δική του έκκληση στην Βρετανική κυβέρνηση να επιστρέψει τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Το άρθρο είναι εγκωμιαστικό για την πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας, ξεκινά με μια εκτενή αναφορά στο “πιο υπέροχο, διάσημο μνημείο-αριστούργημα” τον Παρθενώνα, συνεχίζει με αναφορές στο νέο μουσείο της Ακρόπολης, παραθέτει ένα ποίημα του φιλέλληνα Μπάιρον και χαρακτηρίζει “στάση δικτάτορα” την πολιτική της Βρετανίας για τα ελγίνεια.

Απόσπασμα παλαιότερης εκπομπής του για την Ακρόπολη: