Αρχική Σύλλογοι Καταγγελία των Υπαλλήλων Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης

Καταγγελία των Υπαλλήλων Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης

σύλλογος υπαλλήλων υπουργείου τουρισμούΚαταγγελία απέστειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, πρός τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Τουρισμού, τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού, τις αντιπροσωπείες των κοινοβουλευτικών ομάδων στην Βουλή των Ελλήνων και την ΑΔΕΔΥ.

Σας παραθέτουμε τη καταγγελία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, για:
Την πλήρη αποδοχή των εξωφρενικών απαιτήσεων της Τρόικα στα ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό και την αποτύπωση τους σε νομοθετικές ρυθμίσεις προς διευκόλυνση του κεφαλαίου έναντι του κόσμου της εργασίας και του δημοσίου συμφέροντος της Πατρίδας μας.
Την κατάργηση οργανικών θέσεων και στην συνέχεια τις προσχηματικές διαδικασίες αξιολόγησης που θα οδηγήσουν σε απολύσεις και θα έχουν ως συνέπεια την μεγαλύτερη αύξηση του ήδη υψηλού ποσοστού της ανεργίας που κατέχει η χώρα μας στην  Ευρώπη, ξεπερνώντας αβίαστα το γεγονός ότι οι μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο είναι Παράνομες και Αντισυνταγματικές και διαλύουν τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Τη «ρατσιστική» αναφορά ότι σε περίπτωση κατάργησης θέσεων, οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ δεν θα τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης με τους μονίμους διότι θα οδηγηθούν, σε απόλυση από τη μη πρόβλεψη της δυνατότητας μετακίνησης τους σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Τη  συναίνεση της μπροστά στην κατάλυση  των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα του τουρισμού μέσω της αποδοχής της αδήλωτης εργασίας και της καταβολής πενιχρών μισθών, εξαθλιώνοντας κάθε έναν εργαζόμενο του κλάδου.
Την ανταπόκρισή της στην εντολή αναζήτησης υπαλλήλων για τους οποίους  εκκρεμούν εις βάρος τους πειθαρχικές ή και ποινικές διώξεις, «ανεξαρτήτως αιτιολογίας», στηρίζοντας τη «βιομηχανία απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων». Το πέρασμα της από την πλήρη ασυδοσία – από τη μη εφαρμογή  του πειθαρχικού κώδικα που με ευθύνη της πλειοψηφίας των μελών των πειθαρχικών συμβουλίων, στα οποία τοποθετούνταν από «κυβερνώντες» για να ακολουθήσουν τις εντολές τους, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν το υπαρκτό πρόβλημα της ατιμωρησίας των πραγματικά επίορκων δημοσίων  υπαλλήλων – στην καταπάτηση των εργασιακών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Άλλωστε, για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, θα έπρεπε -ανέκαθεν- να εφαρμόζονται διαδικασίες αντικειμενικής, έγκυρης, έγκαιρης και ταχύτατης εκδίκασης των πειθαρχικών υποθέσεων (οι οποίες σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το χρονικό διάστημα των 6 μηνών), έτσι ώστε να διασφαλίζεται αφενός ότι θα τιμωρούνται οι πραγματικά επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι και αφετέρου ότι θα αποφεύγεται η «ομηρία» όσων σε βάρος τους, αδίκως, ασκήθηκε πειθαρχική διαδικασία.
Τον αποκλεισμό συμμετοχής στη διαμόρφωση των αποφάσεων τόσο των στελεχών όσο και των θεσμικών οργάνων εκπροσώπησης των υπαλλήλων του Υπουργείου Τουρισμού.
Την διαφαινόμενη απαξίωση της εμπειρίας των υπηρεσιακών στελεχών τόσο κατά την διαμόρφωση των οργανογραμμάτων όσο και του προωθούμενου Ν/Σ.
Την ανακολουθία της προώθησης των οργανογραμμάτων με το χωρίς στόχους για την τουριστική  ανάπτυξη στη Χώρα μας Ν/Σ.
Ο Σύλλογος μας Αγωνίζεται, Αντιστέκεται, Διεκδικεί, αφενός τη μη κατάργηση της μονιμότητας και αφετέρου τη γνωστοποίηση των κατατεθειμένων εφαρμόσιμων προτάσεων – δράσεων του με μεταρρυθμιστική ουσία για την δημιουργία ενός ισχυρού Υπουργείου Τουρισμού προς όφελος των πολιτών και της Εθνικής Οικονομίας της Χώρας μας.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                             Ο Γενικός   Γραμματέας
Παναγιώτα (Νότα) Ναυπλιώτου                              Γρηγόρης Σπυριούνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.