Αρχική Αεροπορικά Νέα Η AEGEAN στηρίζει στην πράξη την ελληνική περιφέρεια

Η AEGEAN στηρίζει στην πράξη την ελληνική περιφέρεια

Νέες καλοκαιρινές πτήσεις της Aegean μεταξύ Ιταλίας και Ελληνικών νησιών27 απευθείας δρομολόγια εξωτερικού από τη Ρόδο και βάση για 4 αεροσκάφη-

Νέα αεροπορική βάση και 10 απευθείας δρομολόγια εξωτερικού από την Κω

 Τη βασική της επιλογή της να συνεχίσει και το 2013 να στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και του ελληνικού τουρισμού, επιβεβαίωσε η AEGEAN, με την παρουσίαση του νέου προγράμματος των δρομολογίων της, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρόδο.

Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της AEGEAN από τη Ρόδο και την Κω παρουσιάστηκε από τη Διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, του Δημάρχου Ρόδου καθώς και εκπροσώπων παραγωγικών, οικονομικών και τουριστικών φορέων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, από τη Ρόδο η  κίνηση εξωτερικού  της AEGEAN έχει σημειώσει αύξηση 140 % τα τελευταία 4 χρόνια με την λειτουργία βάσης αεροσκαφών.

Για το 2013 η εταιρεία θα αυξήσει τον αριθμό των αεροσκαφών σε 4 με βάση την Ρόδο, με 27 πλέον απευθείας δρομολόγια εξωτερικού με στόχο την αύξηση της κίνησης κατά 40% επιπλέον.

Από τη νέα βάση της Κω, αντίστοιχα, θα πραγματοποιούνται 10 απευθείας δρομολόγια εξωτερικού προς 5 χώρες και με πληρώματα βασισμένα στην Κω. Η στρατηγική απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στη δημιουργία νέας βάσης στο νησί της Κω αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας του νησιού.

Συνολικότερα, στο δίκτυο πτήσεων της AEGEAN για το 2013, που περιλαμβάνει πλέον 158 συνολικά δρομολόγια τακτικών και ναυλωμένων πτήσεων εξωτερικού, προστίθενται 5 νέες χώρες (Ουκρανία, Ελβετία, Πολωνία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν) και 10 διεθνείς προορισμοί (Γενεύη, Μάντσεστερ, Λυών, Στοκχόλμη, Κίεβο, Μπακού, Βερολίνο, Νυρεμβέργη, Ανόβερο, Βαρσοβία). Από τα 158 δρομολόγια εξωτερικού, τα 130 εκτελούνται από περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά τις τουριστικές περιοχές.

Παράλληλα, με την προσθήκη των νέων βάσεων της εταιρείας στα αεροδρόμια της Κω και της Καλαμάτας το 2013, πλέον τα απευθείας διεθνή δρομολόγια της εταιρείας πραγματοποιούνται από 8 βάσεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κέρκυρα, Κως, Καλαμάτα, Λάρνακα).

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο Αντιπρόεδρος της AEGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, τόνισε χαρακτηριστικά:  «Μέσα στα 4 χρόνια κρίσης η Aegean έχει καταφέρει να αυξήσει την συνεισφορά  της στον τουρισμό  κατά 54% από 2.2 σε 3.5 εκ επιβάτες. Η προσπάθεια αυτή γίνεται παράλληλα από 8 περιφερειακές βάσεις αλλά και από την Αθήνα και για το 2013 πρέπει να αποφέρει επιπλέον 400 χιλιάδες επιβάτες εξωτερικού. Για το 2013 η παρουσία μας στην Ρόδο και Κω αυξάνεται με 2 επιπλέον αεροσκάφη φτάνοντας τα 5 με απευθείας δρομολόγια σε 12 χώρες και στόχο αύξησης τουλάχιστον 50% στα δυο νησιά. Παράλληλα συνεχίζουμε να κερδίζουμε την μάχη της ποιότητας για το ελληνικό προϊόν κερδίζοντας για άλλη μια χρονιά την διάκριση της καλύτερης περιφερειακής της Ευρώπης. Με τις συνέργειες από την εξαγορά της Olympic Air θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε ακόμη πιo δυναμικά την πορεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.