Αρχική Τουρισμός Στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας

Στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας

pictureΗ περαιτέρω ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων στον τουριστικό τομέα, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας κ. Evgeny Pisarevskiy.
 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε στον κ. Pisarevskiy ότι η Ελλάδα επενδύει στον ειδικό τουρισμό, προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση στον προσκυνηματικό τουρισμό, στον θαλάσσιο, τον αθλητικό και στον τουρισμό υγείας. «Στους τομείς αυτούς η χώρα μας έχει να προσφέρει πολλά στους Ρώσους επισκέπτες», ανέφερε στον συνομιλητή της.
 Στις δηλώσεις της,  η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι φέτος οι αφίξεις ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα θα είναι αυξημένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.  «Η σχέση που έχουμε αναπτύξει με τη Ρωσία  αποδίδει καρπούς. Οι προκρατήσεις πάνε πολύ καλά και είμαστε  αισιόδοξοι ότι φέτος θα υποδεχτούμε ένα μεγάλο αριθμό ρώσων επισκεπτών στη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για μια χρονιά που περιμένουμε όλοι ότι ο τουρισμός θα μπορέσει να βοηθήσει την ελληνική οικονομία και να αυξήσει τα έσοδα του κράτους».
Η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ακόμη ότι ως χώρα, «μας ενδιαφέρει  η συνεργασία που έχουμε με τη Ρωσία να μην είναι  συγκυριακή και ευκαιριακή αλλά να έχει αποτελέσματα που θα φανούν σε βάθος χρόνου».
Απαντώντας σε ερώτηση για τη φετινή τουριστική κίνηση, η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι «οι προκρατήσεις έχουν πάει πολύ καλά και αυτό μας κάνει βάσιμα να πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην χώρα μας, τόσο από τις παραδοσιακές μας αγορές όσο και  από τις αναδυόμενες αγορές όπως είναι η Ρωσία».
 Από την πλευρά του ο κ. Εvgeny Pisareyskiy ανέφερε ότι πιστεύει «ότι φέτος θα επισκεφτούν την Ελλάδα γύρω στο ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες»  και χαρακτήρισε «στρατηγικής σημασίας τις σχέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελλάδος, όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε όλες τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες»
«Οι Ρώσοι τουρίστες θα πρέπει να έρχονται στην Ελλάδα και να νοιώθουν άνετα εδώ, επειδή έχουν πολλά κοινά στοιχεία στην κουλτούρα, τη θρησκεία. Φυσικά υπάρχει ο απίστευτος  ήλιος και η θάλασσα που είναι δημοφιλή στη Ρωσία», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Φυσικά περιμένουμε και τους Έλληνες τουρίστες στη Ρωσία. Κάνουμε προσπάθειες ώστε να γίνει η Ρωσική Ομοσπονδία τουριστικός προορισμός. Να δείξουμε τις καλύτερες ρωσικές παραδόσεις στον πολιτισμό και τη θρησκεία. Να δείξουμε τη νέα σύγχρονη δημοκρατική ρωσική κοινωνία,  τις πολιτιστικές της καταβολές αλλά και τις θρησκευτικές και την πολιτική και κοινωνική ζωή».
 Στη συνέχεια ο κ. Evgeny Pisarevskiy με πολυμελή Ρωσική Αντιπροσωπεία μετέβη στο νέο μουσείο της Ακρόπολης όπου πραγματοποιήθηκαν οι  εργασίες της 8ης Μικτής Επιτροπής ΕλληνοΡωσικής Συνεργασίας στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο γ.γ Τουρισμού κ. Αν. Λιάσκος, ο εκπρόσωπος του Συνοδικού Γραφείου της Ελλάδας Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΕΟΤ κ. Ανδρʼεας Φιορεντίνος, οι σύμβουλοι της υπουργού κ. Χάρης Κοκώσης και Ν. Σιγάλας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.