Αρχική Κρουαζιέρες Ιδιαίτερη πρόβλεψη απαιτείται για την εξυπηρέτηση των τουριστών κρουαζιέρας που επισκέπτονται την...

Ιδιαίτερη πρόβλεψη απαιτείται για την εξυπηρέτηση των τουριστών κρουαζιέρας που επισκέπτονται την Ακρόπολη

Celestyal Cruises

τουρίστες κρουαζιέρας στην ΑκρόποληΕυρεία σύσκεψη με συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων διοργανώθηκε τη Πέμπτη 18 Απριλίου με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού κυρίου Λιάσκου ύστερα από αίτημα της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού στο εστιατόριο «Διόνυσος» στους πρόποδες της Ακρόπολης, με αντικείμενο τη διαχείριση του αυξημένου φόρτου διακίνησης τουριστών με τουριστικά λεωφορεία στην περιοχή της Ακρόπολης και ιδιαίτερα των επισκεπτών κρουαζιέρας.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού ο Γενικός Γραμματέας κύριος Αναστάσιος Λιάσκος και ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων κύριος Γιάννης Πυργιώτης, ο σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού κύριος Χάρης Κοκκώσης, κλιμάκιο της Τροχαίας με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής κύριο Πέτρο Κωνσταντή, κλιμάκιο του Δήμου Αθηναίων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών και του Συλλόγου Καταστηματαρχών Τουριστικών Περιοχών Αθηνών, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΕΠΟΕΤ κύριος Τριβυζάς και κύριος Γασπαράτος μαζί με το Διευθυντή κύριο Καπιτσίνα καθώς και η Διευθύντρια του ΗΑΤΤΑ κυρία Ανυφαντή.
 
Η ΓΕΠΟΕΤ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες για την προθυμία παρουσίας τους σε αυτή τη σύσκεψη που ήταν για πρώτη φορά τόσο αναβαθμισμένη με υψηλόβαθμα στελέχη της Πολιτείας. Οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούνται από την ανάγκη ταυτόχρονης εξυπηρέτησης τεράστιου όγκου τουριστών υπό πολύ αυστηρούς χρονικούς περιορισμούς, καθώς πέραν των κλασσικών γκρουπ τουριστών και μαθητών που επισκέπτονται την Ακρόπολη ιδιαίτερη πρόβλεψη απαιτείται για την εξυπηρέτηση των τουριστών κρουαζιέρας, οι οποίοι πρέπει να επιστρέψουν στο κρουαζιερόπλοιο σε προκαθορισμένη ώρα, ακολουθώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα.
 
Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι η τρέχουσα εικόνα που εμφανίζει η περιοχή δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια που κάνει η χώρα να προβληθεί ως προορισμός υψηλού επιπέδου και ότι πρέπει άμεσα να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τουρίστες με την εφαρμογή του προτεινόμενου πλάνου ομαλής διακίνησης τουριστικών λεωφορείων και επισκεπτών, προς όφελος τόσο των δραστηριοποιούμενων στην περιοχή επαγγελματιών όσο και των κατοίκων.
 
Παράλληλα επειδή τα μεγέθη της κρουαζιέρας βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα τόσο ως προς τον αριθμό προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων όσο και της χωρητικότητας αυτών και επειδή γίνεται προσπάθεια η Αθήνα να καταστεί εναρκτήριος λιμένας κρουαζιέρας με σύγχρονες εγκαταστάσεις υποδοχής, κρίνεται επιβεβλημένη η διενέργεια κυκλοφοριακής μελέτης για τη διακίνηση των τουριστών στην περιοχή κατά την επίσκεψη στην Ακρόπολη, σε συνδυασμό με τις αναμενόμενες παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και τις αναπλάσεις που προγραμματίζονται, ώστε να επιτευχθεί οριστική επίλυση του ακανθώδους αυτού ζητήματος προς όφελος πρωτίστως των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Επίσης συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές -κρατικές υπηρεσίες και ιδιώτες επιχειρηματίες- να είναι σε συνεχή συνεργασία ώστε να επιλυθούν στο μεγαλύτερο βαθμό τα έντονα προβλήματα στην περιοχή. Η Ομοσπονδία θα υποβάλλει τις θέσεις της για αυτό το σκοπό. Η άριστη συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα συνεισφέρει τα μέγιστα σε αυτήν την προσπάθεια.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.