Αρχική Εκθέσεις Π. Ιονίων Νήσων: Αισιόδοξα τα μηνύματα από την ΙΤΒ

Π. Ιονίων Νήσων: Αισιόδοξα τα μηνύματα από την ΙΤΒ

110313-berlinΣημαντικό κύκλο επαφών είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση I.T.B. που έγινε στο Βερολίνο από 6-10 Μαρτίου, στην οποία συμμετείχε προσωπικά κρίνοντας τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης έκθεσης και της γερμανικής αγοράς για τα Ιόνια Νησιά.
Όπως δήλωσε ο κ. Σπύρου, η έκθεση του Βερολίνου βρίσκεται ανάμεσα στις σπουδαιότερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου, μαζί με την έκθεση WTM του Λονδίνου και την ΜΙΤΤ στη Ρωσία.
Η έκθεση, με περισσότερους από 128.000 επισκέπτες και περίπου 7400 εκθέτες από 188 χώρες, είναι σημαντική για την προσέγγιση της παγκόσμιας αγοράς και το κλείσιμο συνεργασιών ή ανανέωση αυτών.

Επαφές Περιφερειάρχη
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είχε συναντήσεις με tour operators και δημοσιογράφους, στους οποίους επεσήμανε τη μεγάλη και επίπονη προσπάθεια όλων των Ελλήνων για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και ζήτησε να συνεχισθεί και ενισχυθεί η προσπάθεια ανάκτησης εμπιστοσύνης προς τον τουριστικό προορισμό – Ελλάδα.
Σε φόρουμ με την Επιτροπή Τουρισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου, ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας ανάμεσα στους δυο λαούς και τη συμβολή του τουρισμού στη σύσφιξη των σχέσεων των δυο λαών.
Επίσης, ο Περιφερειάρχης παραβρέθηκε, ως ομιλητής, σε εκδήλωση της ελληνικής ομογένειας του Βερολίνου. 

Αισιόδοξα τα αποτελέσματα της έκθεσης
Οι οικονομικές συνθήκες που επιδρούν στην ταξιδιωτική διάθεση των Γερμανών το 2013 ήταν ευνοϊκές. Εφόσον υπάρχουν χρήματα στο πορτοφόλι, αυτά διατίθενται για ταξίδια στο εξωτερικό. Το 2012 οι γερμανοί ξόδεψαν 3% περισσότερα χρήματα απ ότι το 2011 και κατά μέσο όρο το ποσό μεταφράζεται σε 1093 ευρώ.
Οι Γερμανοί παραμένουν πιστοί στους αγαπημένους τους προορισμούς και ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι η πατρίδα τους με ποσοστό 35%. Από τους τουριστικούς προορισμούς του εξωτερικού η Ισπανία διατήρησε την πρώτη θέση με ποσοστό 10%.
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι τουριστικοί επιχειρηματίες, το ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα άρχισε να αναθερμαίνεται.
Το περίπτερο της Π.Ι.Ν. επισκέφτηκαν αρκετοί παράγοντες του τουρισμού, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου, Klaus Brahmig, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Αποδήμων του Βερολίνου, Κυριάκος Φωτιάδης, ενώ σημαίνουσα ήταν η ξενάγηση που έγινε στον Υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Φούχτελ στον οποίο επιδόθηκαν και γκραβούρες των Ιονίων Νήσων.
Στόχος μας ήταν, σημείωσε ο Περιφερειάρχης, να αναστραφεί το κλίμα δυσαρέσκειας που είχε καλλιεργηθεί από συγκεκριμένα γερμανικά Μ.Μ.Ε., να προβληθούν οι ιδιαιτερότητες των νησιών μας, να εξασφαλιστούν οι συνεργασίες μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού και, τέλος, να ενημερωθούμε για τις τάσεις του τουρισμού τη σεζόν που έρχεται και να κατευθύνουμε ανάλογα τις δικές μας ενέργειες.
Σημειώνεται ότι στην έκθεση του Βερολίνου συμμετείχε και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Μαίρη Καββαδά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.