Αρχική Τουρισμός Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας: Τα πλοία της Αδριατικής χρειάζονται κίνητρα!

Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας: Τα πλοία της Αδριατικής χρειάζονται κίνητρα!

Ένωση Ξενοδόχων ΚέρκυραςΈντονη η αντίδραση των Ξενοδόχων Κερκυρας, μετά από την απάντηση που δώθηκε σε σχετικό ερώτημα του ΔΣ του ΞΕΕ από τον Κο Αθανάσιο Μπούσιο, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας  και Αιγαίου, ότι «Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας – Ιταλίας  αποτελεί θέμα που εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, γιατί εμπίπτει στη δραστηριοποίηση του ιδιωτικού τομέα »…

«Η επιστροφή και παραμονή των πλοίων αυτών στο λιμάνι της Κέρκυρας θα δώσει πνοή στην γραμμή της Αδριατικής, θα τονώσει την επιβατική κίνηση στα ελληνικά πλοία, και θα καταφέρουμε έτσι να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στον τόπο μας. Αυτό συνεπάγεται ενδυνάμωση της ελληνικής ακτοπλοΐας, στήριξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας», τονίζουν με επιστολή τους οι Ξενοδόχοι Κέρκυρας και ζητούν από το Υπουργείο Ναυτιλίας, κίνητρα όπως:
Τη Μείωση της τιμής των καύσιμων στα πλοία της Αδριατικής,
Τη Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ που επιβαρύνει τα εισιτήρια των πλοίων αυτών,
Την Επιδότηση των θαλασσίων μεταφορών της Αδριατικής,
Τη Μείωση του ναύλου που καταβάλουν στον ΟΛΚΕ Κέρκυρας που είναι από τους υψηλότερους στον ελληνικό χώρο, καθώς και την επιβολή από το Υπουργείο Ναυτιλίας κάποιων προσεγγίσεων των πλοίων και στο λιμάνι της Κέρκυρας τουλάχιστον κατά την θερινή περίοδο Ιούνιο – Σεπτέμβριο.

Σας παραθέτουμε, ολόκληρη την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας

ΠΡΟΣ :    Κο Αθανάσιο Μπούσιο
                Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας  και Αιγαίου.
ΚΟΙΝ :    Υπουργό Τουρισμού  Κα Όλγα Κεφαλογιάννη.
                Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτή ΝΔ Κέρκυρας  κο Νικόλαο Δένδια.
                Πρόεδρο και Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος.
                Πρόεδρο και Δ.Σ. της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
                Περιφερειάρχη και Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.         
                Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κέρκυρας.                
                Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ κο Στέφανο Σαμοϊλη.
                Βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κα Άτζελα Γκερέκου.
                                                                                                                                      
Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,
Σας στέλνουμε το συγκεκριμένο έγγραφο, για να σας διαμαρτυρηθούμε εντόνως για την απάντηση που δώσατε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος στις 27.02.13, όταν και κατά την παρουσία σας σε αυτό σας ετέθει  το ερώτημα για την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με την Ιταλία, απαντήσατε ως κατώτερω.
«Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας – Ιταλίας  αποτελεί θέμα που εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, γιατί εμπίπτει στη δραστηριοποίηση του ιδιωτικού τομέα »…αυτή ήταν η απάντηση σας συμφώνα και με το δελτίο τύπου του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου  της Ελλάδος.
Κύριε Γενικέ,
Όχι μόνον δεν εκφεύγει της αρμοδιότητας, άλλα είναι αποκλειστική η  αρμοδιότητα και η ευθύνη επίλυσης του θέματος αυτού από το υπουργείο σας.
Προσπαθούμε να προσελκύσουμε ξανά το ενδιαφέρον των ελληνικών ακτοπλοϊκών εταιρειών της Αδριατικής, για να μπορέσει όπως και  κατά το πρόσφατο παρελθόν το λιμάνι της Κέρκυρας να είναι σταθμός για τα πλοία τους.
Η επιστροφή και παραμονή των πλοίων αυτών στο λιμάνι της Κέρκυρας θα δώσει πνοή στην γραμμή της Αδριατικής, θα τονώσει την επιβατική κίνηση στα ελληνικά πλοία, και θα καταφέρουμε έτσι να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στον τόπο μας. Αυτό συνεπάγεται ενδυνάμωση της ελληνικής ακτοπλοΐας, στήριξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας.
Η επιστροφή των πλοίων της Αδριατικής στο λιμάνι της Κέρκυρας, θα είναι η καλύτερη διαφήμιση στην διεθνή τουριστική αγορά για την χωρά μας.
Για να συμβεί αυτό κύριε Γενικέ, τα  πλοία της Αδριατικής χρειάζονται κίνητρα! Τα κίνητρα αυτά μόνον το υπουργείο Ναυτιλίας μπορεί να δώσει στις ακτοπλοϊκές αυτές εταιρίες. Κίνητρα όπως:
– Μείωση της τιμής των καύσιμων στα πλοία της Αδριατικής,
– Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ που επιβαρύνει τα εισιτήρια των πλοίων αυτών,
– Επιδότηση των θαλασσίων μεταφορών της Αδριατικής,
– Μείωση του ναύλου που καταβάλουν στον ΟΛΚΕ Κέρκυρας που είναι από τους            υψηλότερους στον ελληνικό χώρο.
Τέτοια και άλλα κίνητρα θα πείσουν της εταιρίες πλοίων Αδριατικής να επιστρέψουν στο λιμάνι της Κέρκυρας, οπότε αυτόματα θα σημαίνει στήριξη του Κερκυραϊκού – Ελληνικού τουρισμού και ανάσα στην εθνική οικονομία.
Τέλος κ. Γενικέ σαν υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας έχετε τα εργαλεία να επιβάλετε κάποιες προσεγγίσεις των πλοίων και στο λιμάνι της Κέρκυρας τουλάχιστον κατά την θερινή περίοδο Ιούνιο – Σεπτέμβριο.  

                                                                   Με τιμή
                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδοχείων Κέρκυρας

                          Ο                                                        Ο
                    Πρόεδρος                                                                         Γενικός Γραμματέας

             Παναγιώτης Μπράμος                                                              Γεώργιος  Ζούπας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.