Αρχική Αεροπορικά Νέα Κοινή στόχευση η στήριξη της αεροπορικής αγοράς της Αθήνας από το Διεθνή...

Κοινή στόχευση η στήριξη της αεροπορικής αγοράς της Αθήνας από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την Aegean

Celestyal Cruises
Οι κ.κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος της Aegean και Γιάννης Παράσχης, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών
Οι κ.κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος της Aegean και Γιάννης Παράσχης, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Με κοινή στόχευση τη διαμόρφωση ενός ευνοϊκότερου πλαισίου στην αεροπορική αγορά της Αθήνας και την περαιτέρω ενίσχυση της αεροπορικής κίνησης, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Aegean παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες τους για τη θερινή περίοδο 2013.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΔΑΑ, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του επιμερισμού του επιχειρηματικού ρίσκου, συνεχίζει και κατά τη θερινή περίοδο 2013 την πολιτική των στοχευμένων κινήτρων του.

Η Aegean, από την πλευρά της, συνεχίζοντας την πολιτική της εξωστρέφειας, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της Αθήνας, επεκτείνει τα δρομολόγιά της από το ΔΑΑ με 8 νέους προορισμούς εξωτερικού. Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση της εταιρείας να ανταποκριθεί στα κίνητρα που προσφέρει ο ΔΑΑ και να συνεχίσει να επενδύει στη χώρα, σε μια περίοδο που η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο τόσο για τον τουρισμό όσο και την οικονομία γενικότερα.

Με αφορμή την ανακοίνωση των νέων οικονομικών κινήτρων του ΔΑΑ, ο κ. Γιάννης Παράσχης, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσε: «οι αεροπορικές εταιρείες επιχειρούν σήμερα σε ένα περιβάλλον αβέβαιο και ευμετάβλητο. Επιδίωξή μας είναι να μοιραστούμε μαζί τους το επιχειρηματικό ρίσκο και να τις στηρίξουμε έμπρακτα. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα στοχευμένων κινήτρων που παρέχουμε, αντιστοιχεί σε εκπτώσεις από 20% έως 30% επί των χρεώσεων του αεροδρομίου. Όπως για κάθε μητροπολιτικό αεροδρόμιο, έτσι και για τον ΔΑΑ, είναι σημαντικό να υπάρχει εγχώριος αερομεταφορέας, βιώσιμος, ο οποίος θα αναπτύσσεται από την Αθήνα. Μόνο με συνεργασία και κοινές δράσεις μπορούμε να προσδοκούμε και να διαμορφώσουμε ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο λειτουργίας, τόσο για τον κλάδο των αερομεταφορών, όσο και για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας».

Ο κύριος Ευτύχιος Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος της Aegean, δήλωσε σχετικά: «Παρά την κρίση και τα ζημιογόνα αποτελέσματα των τελευταίων ετών, καλούμαστε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού. Μόνο με εξωστρέφεια και οικονομίες κλίμακας μπορούμε να διεκδικήσουμε την έξοδο από την κρίση. Στην Aegean προσβλέπουμε στις συνέργειες που θα προκύψουν από την εξαγορά της Olympic Air, όταν εγκριθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού και βέβαια αξιοποιούμε τα κίνητρα της βελτιωμένης πολιτικής του αεροδρομίου. Έτσι προχωράμε σε σημαντική διεύρυνση των δρομολογίων μας από τον ΔΑΑ, αξιοποιώντας τη χωρητικότητα που κατά ανάγκη μειώνουμε στο εσωτερικό λόγω της κάμψης της ζήτησης. Είναι άλλωστε η μόνη στρατηγική για να δώσουμε πνοή στην εταιρεία μας άλλα και στην οικονομία της Αθήνας».

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο ΔΑΑ παρουσίασε τη νέα πολιτική κινήτρων και τις δράσεις του για την υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών και η Aegean έδωσε λεπτομέρειες αναφορικά με τα νέα δρομολόγια.

ΔΑΑ:

Τα στοχευμένα κίνητρα της θερινής περιόδου 2013 (κίνητρο διατήρησης πτήσεων, κίνητρο μετεπιβιβαζομένων επιβατών, κίνητρο πληρότητας και κίνητρο ενίσχυσης ειδικών αγορών) έχουν ως στόχο τη διατήρηση, κατά το δυνατόν, του αριθμού πτήσεων, τη στήριξη της κίνησης σε συγκεκριμένους τομείς της αγοράς και την κεφαλαιοποίηση της δυναμικής των ευκαιριών που παρουσιάζουν οι ειδικές αγορές.

Aegean:

Με 8 νέα δρομολόγια εξωτερικού από την Αθήνα, η Aegean επεκτείνει περαιτέρω τη συνδεσιμότητα της χώρας με το εξωτερικό. Ξεκινώντας τακτικά δρομολόγια προς Γενεύη, Μάντσεστερ, Λυών, Κίεβο, Μπακού, Βερολίνο, Βαρσοβία και Αγία Πετρούπολη η Aegean φτάνει πλέον τα 40 συνολικά δρομολόγια από την Αθήνα, 28 εκ των οποίων είναι εξωτερικού. Συνολικά, από τα 180 δρομολόγια της Aegean από την Ελλάδα και την Κύπρο, τα 159 είναι εξωτερικού.

Πρόθεση των 2 εταιρειών είναι η στενή σχέση που αναπτύσσεται να εξελιχθεί και μέσα από δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα προς όφελος των επιβατών και των πολιτών. Ήδη τόσο ο ΔΑΑ όσο και η Aegean έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο σε αυτόν τον τομέα και ειδικότερα στους άξονες Παιδί, Πολιτισμός, Τουρισμός και προβολή της Αθήνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.