Αρχική Μουσεία Θεσσαλονίκη: Συγχωνευόνται το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης...

Θεσσαλονίκη: Συγχωνευόνται το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης τέχνης

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης ΤέχνηςΤη συγχώνευση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφερόμενος στη συνένωση των δύο μουσείων σύγχρονης τέχνης της Θεσσαλονίκης ο Υπουργός τόνισε ότι «πρόκειται για ένα αίτημα που έχει ωριμάσει», χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το γεγονός ότι υπάρχουν δύο μουσεία με το ίδιο αντικείμενο στην ίδια πόλη και πρόσθεσε ότι με αυτόν τον τρόπο «δημιουργείται ένας εξωστρεφής θεσμός που θα καταλήξει στη δημιουργία του μεγαλύτερου μουσείου της Ελλάδας και ενός από τα μεγαλύτερα μουσεία σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη με στόχο την προβολή της σύγχρονης τέχνης».

Παρούσες στη συνέντευξη τύπου ήταν και οι πρόεδροι του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κυρίες Κατερίνα Κοσκινά και Ξανθίππη Χόιπελ, οι οποίες από την πλευρά τους χαρακτήρισαν καλοδεχούμενη την πρωτοβουλία του Υπουργείου να προχωρήσει στη συγχώνευση των δύο μουσείων και εστίασαν στην ανάγκη το νέο μουσείο να είναι ένας εξωστρεφής οργανισμός.

Ο κ. Τζαβάρας διευκρίνισε ότι στη συγχώνευση δεν εντάσσεται το Μουσείο Φωτογραφίας το οποίο, όπως ανέφερε, θα αυτονομηθεί και θα λειτουργήσει ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο. Σχετικά με το νέο μουσείο που θα δημιουργηθεί επεσήμανε ότι θα είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου το οποίο θα διοικείται όπως προβλέπει ο νόμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.