Αρχική Πολιτισμός «You speak Greek, you just don’t know it» Ένα βιβλίο που έγινε,...

«You speak Greek, you just don’t know it» Ένα βιβλίο που έγινε, μία πρωτότυπη εφαρμογή για το iPhone…

Ένα βιβλίο που έγινε, μία πρωτότυπη εφαρμογή για το iPhone...Τη πρωτότυπη αυτή εφαρμογή για iPhone που βασίζεται στο βιβλίο της Annie Stefanides “You speak Greek, you just don’t know it”, έχει εντάξει στο ψηφιακό της portfolio ο ΙΑΝΟS.

Η εφαρμογή, πιστή στο στόχο του βιβλίου “You speak Greek, you just don’t know it”, φέρνει τους αγγλόφωνους πιο κοντά στην ελληνική γλώσσα ώστε να την εκτιμήσουν όπως της αξίζει, ενώ αγγίζει και τους Έλληνες υπενθυμίζοντάς τους το μεγαλείο της γλώσσας τους. Στην οθόνη του iPhone, η εμπειρία των ελληνικών λέξεων στα αγγλικά, μετατρέπεται σε συμμετοχική διαδικασία, όπου ο χρήστης καλείται να παίξει και να προσεγγίσει τις 6.000 και πλέον ελληνικές λέξεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο και χρησιμοποιούνται σήμερα στην αγγλική γλώσσα.

Με την είσοδο στην εφαρμογή, ο χρήστης επιλέγει το περιβάλλον που θέλει να χρησιμοποιήσει ως αφετηρία: την ελληνική ή αγγλική γλώσσα. Και το παιχνίδι γνώσης ξεκινάει… μπορεί να διαλέξει τις λέξεις που καλείται να βρει στην άλλη γλώσσα, με τρεις τρόπους: αλφαβητικά, με αριθμό γραμμάτων, ή ανά κατηγορία. Κάθε λέξη μπορεί να τη βρει με τις δικές του δυνάμεις και γνώσεις ή αξιοποιώντας την προσφερόμενη βοήθεια. Όσο πιο δεινός λύτης… τόσο περισσότεροι οι βαθμοί που θα συλλέξει.
Η εφαρμογή διακρίνεται από εξωστρέφεια καθώς συνδέεται με τα Social Media, ώστε ο χρήστης να μπορεί να κοινοποιήσει το περιεχόμενο της έκδοσης σε Facebook και Twitter, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα αποστολής λέξεων που έχει βρει μέσω e-mail.

Η Άννυ Στεφανίδου, συγγραφέας του “You speak Greek, you just don’t know it” αναφέρει σχετικά με την εφαρμογή: «Η εφαρμογή βάζει το χρήστη σε διαδικασία παιχνιδιού, κάνοντάς τον να προσπαθεί να βρει μόνος του την αγγλική λέξη που προέκυψε από τα ελληνικά ή την ελληνική προέλευση της αγγλικής που εμφανίζεται στην οθόνη. Αυτή η διαδραστικότητα βοηθάει στο να εντυπωθούν καλύτερα οι λέξεις στο μυαλό του. Γνώση και ψυχαγωγία μαζί στην ίδια εφαρμογή.»

Την iPhone εφαρμογή “You speak Greek you just don’t know it” μπορείτε να κατεβάσετε από το AppStore, στην τιμή των 1,79€.
Η διεύθυνση στο iTunes είναι η: http://goo.gl/Rhskh

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.