Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Ολικό μπλακ άουτ στις μεταφορές μετά την επιστράτευση στο Μετρό

Ολικό μπλακ άουτ στις μεταφορές μετά την επιστράτευση στο Μετρό

μεταφορέςΑθήνα

Εν αναμονή των εξελίξεων μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς και μέχρι να επιδοθούν τα φύλλα πορείας, λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ αποφάσισαν να μην επιστρέψουν σήμερα, Πέμπτη, στους δρόμους και να συνεχίσουν την στάση εργασίας μέχρι το τέλος της βάρδιας, συμπαραστεκόμενοι στους εργαζόμενους στο Μετρό.

Ακινητοποιημένο παραμένει το Μετρό (γραμμές 2, 3).

Για αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και στο Προαστιακό αποφάσισαν την προκήρυξη 24ωρης απεργίας και επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες. Εκκρεμούν αποφάσεις των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και Τραμ.

Συνέλευση πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι του Μετρό στα Σεπόλια, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Από την απόφαση αυτή θα εξαρτηθεί αν θα κινηθούν αύριο, Παρασκευή, οι συρμοί του Μετρό με επιστρατευμένο προσωπικό. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες,οι συνδικαλιστές του Μετρό δήλωσαν ότι δεν θα παραλάβουν τα φύλλα επίταξης. Σύμφωνα με το νόμο, η άρνηση παραλαβής τους αποτελεί ποινικό αδίκημα και ακολουθείται η αυτόφωρος διαδικασία.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους.»

Στον προαύλιο χώρο του αμαξοστάσιου στα Σεπόλια, όπου οι απεργοί είναι συγκεντρωμένοι και οχυρωμένοι πίσω από την κλειδωμένη πύλη, είναι καθηλωμένα δύο ανυψωτικά μηχανήματα και προληπτικά ένα ασθενοφόρο.

Βουλευτές, κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και εκπρόσωποι συνδικάτων και συνδικαλιστικών ενώσεων, έφτασαν στο αμαξοστάσιο του Μετρό.

Πηγή: news.in.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.