Αρχική Εκθέσεις Η χρονιά της Ελλάδας – Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βιέννης Ferien 2013

Η χρονιά της Ελλάδας – Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βιέννης Ferien 2013

Ferienmesse 2013Αισιοδοξία και ελπίδα, ιδιαίτερα για τη χώρα μας, στέλνει η διεθνής τουριστική έκθεση Βιέννης, που πραγματοποίηθηκε το διάστημα 10 – 13 Ιανουαρίου.
Η αμείωτη ζήτηση για διακοπές, αντικατοπτρίζεται τόσο στην αθρόα έλευση επισκεπτών που ανήλθε σε 147.759, όσο και στην άνοδο που παρατηρήθηκε στις κρατήσεις που έγιναν κατα τη διάρκεια της Έκθεσης.
Η Ferien, στην οποία συμμετείχαν 750 εκθέτες απο 70 χώρες, λειτουργεί ως βαρόμετρο κίνησης της προσεχούς τουριστικής περιόδου αλλά και ως σημαντικός δείκτης προτιμήσεων και τάσεων που διαγράφονται και ακολουθούν τα μηνύματα της αγοράς, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Γεν. Δ/ντής της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας (Verkehrsbüro – 120 Γραφεία) κ. Martin Bachlechner.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Karmasin για την Ruefa-Verkehrsbüro,  το 77% (74% το 2012) των ερωτηθέντων Αυστριακών,  πρόκειται να πραγματοποιήσει διακοπές, ποσοστό 22% επιθυμούν να πραγματοποιήσουν περισσότερα απο ένα ταξίδια ενώ στις εύρωστες οικονομικά ομάδες το ποσοστό αυτό αγγίζει το 90%.
Η διάρκεια διακοπών κυμαίνεται απο 11 έως 14 ημέρες (37%), ενώ σημαντική μερίδα του πληθυσμού (16%) σχεδιάζει διακοπές πάνω απο 20 ημέρες.
Για ποσοστό 52% (33% το 2012) ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι διακοπές μικρής διάρκειας (4 ημέρες).

Από ότι φαίνεται, η κρίση δεν πτοεί τους Αυστριακούς, οι οποίοι κατά το ένα πέμπτο υπολογίζει να δαπανήσει πάνω απο 2.000 €.  Οι διακοπές αναψυχής έρχονται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων με τις γειτονικές και οδικώς προσβάσιμες  Ιταλία και Κροατία να προηγούνται στις διακοπές των individuals ενώ η Ελλάδα έρχεται πρώτη ως αεροπορικός προορισμός και στα οργανωμένα πακέτα ταξιδίων των Tour Operator. Η Τουρκία περνά και πάλι στη δεύτερη θέση και ακολουθεί η Ισπανία.

Ελληνική συμμετοχή
Μικρότερο μεν σε τετραγωνικά αλλά με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, ήταν το λιτό και λειτουργικό περίπτερο του ΕΟΤ, το οποίο φιλοξένησε Έλληνες συνεκθέτες από Ρόδο, Κάρπαθο, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Βόλο, Σκιάθο, Σκόπελο, Κρήτη (Λασίθι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά), Περιφέρεια Ιονίων (Κέρκυρα-Παξοί, Κεφαλονιά-Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο), Attika Reisen, Minoan Lines,Camping και πλήθος επαγγελματιών του κλάδου.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών για διακοπές στην Ελλάδα έγινε εμφανές και στις κρατήσεις που πραγματοποίηθηκαν κατά τη διάρκεια της Έκθεσης στο περίπτερο του Verkehrsbüro, στην Austrian Airlines (συνδέει 21 ελληνικούς προορισμούς) και άλλων διοργανωτών. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο ενημερωτικό μας σημείωμα το σύνολο των Tour Operator καταγράφουν διψήφια αύξηση στις κρατήσεις τους για Ελλάδα.

Παράλληλες εκδηλώσεις
Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Κέρκυρας στις 10.01.12, παρουσίαση έντεχνης ελληνικής μουσικής στην κατάμεστη κεντρική σκηνή της αυστριακής τηλέορασης ORF  από τη διάσημη mezzo soprano κ. Alexandra Gravas (12.01.13) η οποία είχε προσκληθεί απο την ORF και ελληνική βραδιά στο περίπτερο του ΕΟΤ (12.01)με το συγκρότημα «οι Έλληνες» όπου έγιναν και κληρώσεις παραμονών στη χώρα μας με χορηγούς τον Δήμο Βόλου, την Κάρπαθο και την πλατφόρμα ξενοδοχείων Respond and Demand.  

Τέλος στο εμπορικό κέντρο Lugner city, πραγματοποιήθηκε τριήμερο τουρισμού και γαστρονομίας Ζακύνθου.

Κρατίδιο / Δήμος Βιέννης – Κάρπαθος (11.01.13)
«Στο βιότοπο της Καρπάθου οφείλω τη διπλωματική μου διατριβή και μάλιστα στην ενδημική σαύρα της» δήλωσε ο κυβερνήτης και Δήμαρχος της Βιέννης Michael Häupl, (την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά πριν 35 χρόνια) υποδεχόμενος τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Μιχαήλ Χανιώτη, συνοδευόμενο από τον Προϊστάμενο του ΕΟΤ Βιέννης κ. Παναγιώτη Σκορδά, στο επιβλητικό δημαρχείο της αυστριακής πρωτεύουσας.
Ο Δήμαρχος της Καρπάθου προσκάλεσε τον κ. Häupl να επισκεφθεί το νησί του και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άνοδο που παρουσιάζει η επισκεψιμότητα των Αυστριακών προς την Κάρπαθο. Είναι γεγονός ότι η αυστριακή Lauda air – Austrian Holidays  υπήρξε η πρώτη ξένη εταιρεία που εγκαινίασε την Κάρπαθο ως προορισμό.

Ο κ. Häupl  αλλά και η  αντι – Δήμαρχος Βιέννης κα Βασιλάκου, δήλωσαν λάτρεις του νησιού. Η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος δήλωσε μάλιστα ότι επισκέπτεται κάθε χρόνο την Κάρπαθο και ανανέωσε το ραντεβού της για φέτος.  
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ιδιαίτερα θετικό κλίμα που επικρατεί στην Αυστρία για τη χώρα μας ως τουριστικό προορισμό.
Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικής πλακέτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.