Αρχική Κρουαζιέρες Το τμήμα του Κονώνειου Τείχους, στο χώρο πρόσδεσης των κρουαζιερόπλοιων, θα είναι...

Το τμήμα του Κονώνειου Τείχους, στο χώρο πρόσδεσης των κρουαζιερόπλοιων, θα είναι επισκέψιμο

Celestyal Cruises

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑTο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη διενέργεια εργασιών αρχαιολογικών ανασκαφών σε τμήμα του αρχαίου τείχους, το οποίο βρίσκεται στο νέο Σταθμό Επιβατών Κρουαζιέρας (Θεμιστοκλέους).           
         Η έγκριση δαπάνης ύψους 100.691 Ευρώ αφορά το τμήμα από το Παλατάκι μέχρι το νέο Σταθμό το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ανασκαφεί.
         Η αποκάλυψη και του υπόλοιπου τμήματος του Κονώνειου Τείχους θα ολοκληρώσει τις εργασίες της ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων για την περιοχή αυτή.      
    Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. και το Υπουργείο Πολιτισμού, σε πρόσφατη σύσκεψη μεταξύ της Γενικής Γραμματέως Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργου Ανωμερίτη, των Προϊστάμενων των Τεχνικών Υπηρεσιών και της ΚΣΤ΄ Εφορείας, αποφασίσθηκε το συγκεκριμένο τμήμα του Κονώνειου Τείχους, το οποίο βρίσκεται στον χώρο πρόσδεσης των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, να παραμείνει ανοιχτό και επισκέψιμο με μερική κάλυψη από ενισχυμένο γυαλί.
    Όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης: “Ο Πειραιάς δεν είναι απλά ένα μεγάλο λιμάνι κρουαζιέρας, είναι ένα λιμάνι που μπορεί να δείχνει τα 2.500 χρόνια ιστορίας του και τη συμβολή του στην Ανάπτυξη της Αθήνας, της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η απόφαση ανάδειξης των τειχών είναι ότι καλύτερο μπορούμε να δείξουμε στους επιβάτες της κρουαζιέρας από τα πρώτα βήματα τους στον τόπο μας. Με το έργο αυτό μαζί και με τα έργα της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά μετατρέπουμε το Λιμάνι σε Πύλη Τουρισμού και Πολιτισμού”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.