Αρχική Συνέδρια Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της αειφορίας στον Τουριστικό Κλάδο

Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της αειφορίας στον Τουριστικό Κλάδο

Celestyal Cruises

προώθηση της αειφορίας στον Τουριστικό ΚλάδοΤο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα την προώθηση της αειφορίας στον Τουριστικό Κλάδο τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 στην Αίθουσα Μακεδονία του Ξενοδοχείου Divani Caravel (09:30-18:30) παρουσία πολλών αξιόλογων εισηγητών τόσο από τον ευρύτερο τουριστικό κλάδο, όσο και από τον ερευνητικό και επιστημονικό χώρο.Το Συνέδριο έχει ως στόχο την ανάδειξη του περιβαλλοντικού χαρακτήρα των τουριστικών δραστηριοτήτων μέσω της προώθησης αποτελεσματικών τεχνολογιών και ασφαλών πρακτικών, εστιάζοντας κυρίως στις επιπτώσεις της λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων στην κλιματική αλλαγή.

Σκοπός είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τουριστικών επιχειρήσεων, ώστε να μειώσουν το ενεργειακό και ανθρακικό τους αποτύπωμα (δηλαδή τις συνολικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου των καταλυμάτων), σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας συστήματα ελέγχου και περιορισμού ενέργειας και κατανάλωσης νερού αξιοποιώντας παράλληλα διάφορες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το συνέδριο θα αποτελέσει τόπο συνάντησης για Ξενοδόχους, Τουριστικούς Πράκτορες, Ταξιδιωτικούς Πράκτορες, Επιστήμονες και επαγγελματίες από τον ιδιωτικό τομέα, Υπουργεία, Νομαρχίες, Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, συνθέτοντας ένα forum για την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών σε όλα τα επίπεδα του βιώσιμου τουρισμού.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστεί αναλυτικά το λογισμικό εργαλείο που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου CΑRBONTOUR (http://uest.ntua.gr/carbontour; https://www.youtube.com/watch?v=86sQXABElHk) με στόχο τη διευκόλυνση τόσο του προσωπικού όσο και των ιδιοκτητών των Τουριστικών μονάδων στη διαδικασία υπολογισμού και μείωσης της καταναλισκόμενης ενέργειας αλλά και των εκπομπών CO2 κάθε καταλύματος γεγονός που θα οδηγήσει και στην εξοικονόμηση  πόρων.

Το συνέδριο θα χαιρετίσουν:

κ. Λιάσκος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού (θα διαβαστεί χαιρετισμός και της Υπουργού Τουρισμού, κ. Όλγας Κεφαλογιάννη),
κ. Νικόλαος Καραχάλιος, Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ,
κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα,
κ. Αλέκος Ορουντιώτης, Πρόεδρος Κυπριαακού Οργανισμού Τουρισμού,
κ. Αποστολία Λύκου, Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου για Τουρισμό,
κ. Γιώργος Τσακίρης, Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος,
κ. Γιώργος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ (Συνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων),
κ. Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,
κ. Αντωνία Μοροπούλου, Αντιπρύτανης ΕΜΠ

Για αναλυτικότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον επίσημο δικτυακό τόπο του συνεδρίου www.ecotourism2012.uest.gr & http://www.facebook.com/EcoTourism2012CarbonTourConference.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.