Αρχική Ξενοδοχεία Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής: Nα βάλουμε μαζί «πλάτη» ώστε να ορθοποδήσει...

Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής: Nα βάλουμε μαζί «πλάτη» ώστε να ορθοποδήσει η πόλη που αγαπάμε

GB-Roof-Garden-RestaurantΗ Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής εκτιμά ότι η πρόθεση της κυβέρνησης να απελευθερώσει την προαιρετική λειτουργία των  εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές απαντά σε πάγιο αίτημα του ξενοδοχειακού κλάδου για την ανάπτυξη της αγοράς των λεγόμενων «city breaks» στην Αθήνα, όπου απαραίτητη προϋπόθεση είναι ένα εμπορικά δραστήριο κέντρο όλο το Σαββατοκύριακο για να μπορούν οι τουρίστες να πραγματοποιούν τις αγορές τους και να απολαμβάνουν μια ζωντανή από κάθε άποψη πρωτεύουσα.
Οι κακές τουριστικές επιδόσεις της Αθήνας δεν αφήνουν πλέον περιθώρια. Είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα «εργαλεία» που διαθέτουμε ώστε να παραμείνουμε στον τουριστικό χάρτη, αναστρέφοντας την απαξίωση του τουριστικού μας προϊόντος. Τα ανοικτά καταστήματα του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας τις Κυριακές έχει αποδειχθεί  στην πράξη, από την εμπειρία και πρακτική άλλων ανταγωνιστριών πόλεων-προορισμών «city break», ότι μπορούν να αποτελέσουν δυνατό όπλο προσέλκυσης τουριστών, το οποίο στη δεδομένη οικονομική συγκυρία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.
Καλούμε τις τάξεις των εμπόρων, με τους οποίους είμαστε συνοδοιπόροι και  συμπάσχοντες, να βάλουμε μαζί «πλάτη» ώστε να ορθοποδήσει η πόλη που αγαπάμε και να διεκδικήσουμε με αξιώσεις μια από τις κορυφαίες θέσεις στους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς.
Το γεγονός θεωρούμε πως μεσομακροπρόθεσμα θα ωφελήσει τη βιωσιμότητα όλων και θα βοηθήσει την αναζωογόνηση του ιστορικού -εμπορικού κέντρου, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί δυσανάλογα σε σχέση με άλλα σημεία της πρωτεύουσας, με περιφερειακά καταστήματα και εμπορικά κέντρα.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.