Αρχική Ξενοδοχεία Τελευταία προσπάθεια από τους Ξενοδόχους της Κω να μαζευτούν τα χρήματα για...

Τελευταία προσπάθεια από τους Ξενοδόχους της Κω να μαζευτούν τα χρήματα για την RYANAIR

Τελευταία προσπάθεια από τους Ξενοδόχους της Κω να μαζευτούν τα χρήματα για την RYANAIR

Την ύστατη προσπάθεια να μαζευτούν τα υπόλοιπα χρήματα για να υπογραφεί το συμβόλαιο με την Ryan Air που ήδη έχει στα χέρια της η Ένωση Ξενοδόχων πραγματοποίησε τη Παρασκευή, το διοικητικό συμβούλιο της σε γενική συνέλευση που συγκάλεσε στο ξενοδοχείο Μαριτίνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “kosvoice.gr”, μέχρι στιγμής από συνεισφορές φορέων και κάποιων ξενοδόχων και διαμερισματούχων έχουν μαζευτεί 35.000 ευρώ περίπου ενώ το τελικό ποσό της συνδιαφήμισης είναι οι 160.000 ευρώ, ώστε να μπορέσει να πετάξει η εταιρεία από 1η Μαρτίου μέχρι τέλη Οκτωβρίου.
Ο φετινός Οκτώβρης χάθηκε όπως είπε ο Πρόεδρος κ. Χατζημιχαήλ και μαζί με αυτόν και αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ μέχρι και σήμερα καμμία προσπάθεια δεν έχει γίνει από μέρους του ΕΒΕΔ και του Δήμου Κω ώστε να κλείσει το συμβόλαιο.
Η άλλη είδηση είναι μάλλον αρνητική και έρχεται από την έκθεση του Λονδίνου όπου η υπεύθυνη της Ryan Air επισκέφθηκε το περίπτερο της Κω και ενημέρωσε τον κ. Βασιλάκη που ήταν εκεί και τον κ. Σοφό ότι η εταιρεία έχει ήδη κλείσει τις πτήσεις της για το 2013 και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Μάλιστα παρόν ήταν και ο κ. Κώστας Κυπριώτης ο οποίος το επιβεβαίωσε στην συνέλευση και έτσι μετά από άμεση τηλεφωνική συνομιλία του κ. Βασιλάκη με τον κ. Χατζημιχαήλ η εταιρεία έδωσε διορία υπογραφής του συμβολαίου μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.
Ο κ. Χατζημιχαήλ ανέλυσε ξανά το ιστορικό του Δήμου Κω- ΕΒΕΔ-Ένωσης Ξενοδόχων με την Ryan Air στους ξενοδόχους (παραίτηση Μπαλαλή, επιτροπές, στάση του κ. Καίσερλη) καταλήγοντας στην σημερινή σύμπραξη των φορέων που δημιουργήθηκε. Μάλιστα είπε ότι όταν ανατέθηκε το θέμα στο ΕΒΕΔ να διαπραγματευτεί είχε βάλει και τον όρο η εταιρεία να πετάει και τον χειμώνα, κάτι που δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτεί καμμία εταιρεία ούτε και η Ryan Air , αφού δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο για τους χειμερινούς μήνες. Η Ένωση Ξενοδόχων μέσω του κ. Χατζημιχαήλ τους εξήγησε ότι τέτοια εντολή δεν μπορεί να δώσει και τότε κατέληξαν στο 1η Μαρτίου με 31 Οκτωβρίου που σίγουρα θα δεχόταν η εταιρεία. Όμως μέχρι και σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει, η εταιρεία αν και ανέβασε στην ιστοσελίδα της ότι θα πετάξει για Κω παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να προβεί σε κράτηση από τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Χατζημιχαήλ είπε ότι ο Δήμος της Κω μπορεί να δώσει έστω τα 60.000 ευρώ για να συμπληρωθεί το ποσό, άλλωστε δεν είναι και τόσο μεγάλο όταν δίνει 90.000 ευρώ για μία ιστοσελίδα, ενώ σχολίασε πως όσοι γνωρίζουν από ιστοσελίδες στοιχίζουν γύρω στις 5.000-10.000 ευρώ το περισσότερο.
Στην συνέλευση ξεκαθαρίστηκε πως αν δεν υπάρξει τελικά συμφωνία τα χρήματα θα επιστραφούν , αλλά αν υπογραφεί το συμβόλαιο τότε αυτά τα χρήματα με την συμφωνία όλως υα χρησιμοποιηθούν για να προστεθούν και νέοι προορισμοί προς Κω από άλλε μέρη της Ευρώπης.

Η κ. Σβύνου είπε πως η Ένωση διεκδικεί από τα χρήματα που ήδη δίνει στον Δήμο της Κω και δίνονται 2 εκατομμύρια για συνεργατικές και δεν δίνουν 180.000 ευρώ για να έρθει η Ryan Air. Σήμερα, είπε, το θέμα αυτό έπρεπε να είχε κλείσει και να συζητάμε για νέες εταιρείες στο νησί. Ζητάμε είπε ισονομία στην κατανομή των κονδυλίων, σεβόμενοι και το πρόγραμμα του εκάστοτε Δημάρχου.

Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν ξενοδόχοι ενώ ο διευθυντής του Blue domes κ. Φακές δήλωσε ότι λυπάται που παλεύουν για τα αυτονόητα, έπρεπε ο Δήμαρχος να υπογράψει και το ΕΒΕΔ. Είναι αντιτουριστικοί , αν δεν μπορούν να αφήσουν τις καρέκλες τους και να πάνε σπίτια τους. Στο τέλος μάλιστα είπε ότι επικοινώνησε με τον κ. Μήτση μέσω sms και από την Δευτέρα θα ανακοινωθεί το ποσό εκ μέρους της εταιρείας Μήτσης.

Η κ. Παπαδούλη κατήγγειλε μάλιστα ότι προσπάθησε να μαζέψει τις συνδρομές των διαμερισματούχων από την Κέφαλο και κάποια χρήματα για αυτό το σκοπό και η απάντηση που έπαιρνε ήταν ότι ο κ. Μαραγκός έλεγε ότι το θέμα της Ryan Air έχει κλείσει και έχει υπογράψει με την ΔΕΤΑΠ. Έτσι οι Κεφαλιανοί δεν έδιναν κάτι για αυτό το σκοπό!

 Ο μοναδικός από τις παρατάξεις που παραβρέθηκε εκεί ήταν ο κ. Νίκος Μυλωνάς και αργότερα ο κ. Νίκος Τσακίρης. Ο κ. Μυλωνάς δήλωσε ότι παραβρίσκεται ως πολίτης και είπε στην Ένωση να ζητήσουν τα υπόλοιπα χρήματα που χρειάζονται από τον Δήμο της Κω και το ΕΒΕΔ άμεσα. Ο κ. Χατζημιχαήλ απάντησε ότι θα σταλεί επιστολή την Δευτέρα.

Πηγή: www.kosvoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.