Αρχική Τουρισμός Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την Υπουργό Τουρισμού και τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ...

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την Υπουργό Τουρισμού και τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ για ζητήματα που αφορούν τον Τουρισμό

Ο Τουρισμός, ως μοχλός ανάκαμψης  της οικονομίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με την Υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, χθες στις 13:00 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα όπως η προσέλκυση νέων επενδύσεων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση του ΑΕΠ, μέσω του τουρισμού καθώς και η τόνωση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών μέσω της τουριστικής ανάπτυξης.
Επί τάπητος τέθηκαν ακόμη και ζητήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, στα οποία συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του ΣΕΤΕ.
 
Αμέσως μετά τη συνάντηση η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα 
Κεφαλογιάννη, δήλωσε: «Είναι κοινή μας πεποίθηση ότι ο ελληνικός 
τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον προπομπό της ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία. Τα  μηνύματα που μας έρχονται είναι θετικά. Η εξωστρεφή πολιτική μας, η θεσμική θωράκιση του υπουργείου και οι μεταρρυθμιστικές μας παρεμβάσεις πολύ σύντομα  θα αρχίσουν να αποδίδουν μετρήσιμα αποτελέσματα». Και πρόσθεσε: «Σε  αυτή την πορεία είναι προφανές ότι  ο ιδιωτικός τομέας και ο ΣΕΤΕ μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν τα μέγιστα. Χρειαζόμαστε  το δυναμισμό τους, την πείρα τους αλλά και τη διάθεση τους για προσφορά σε αυτές τις τόσο κρίσιμες για  τον τόπο ημέρες».
Η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε  ότι υπάρχει στενή συνεργασία με όλους τους τουριστικούς φορείς και τόνισε:
«Είμαι απόλυτα βέβαιη ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να αλλάξουμε την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό. Να  κάνουμε και πάλι την Ελλάδα πρωταγωνίστρια του παγκόσμιου τουρισμού».
Καταλήγοντας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, υπογραμμίζοντας: «Η ανάκαμψη του τουρισμού σημαίνει ελπίδα για την Ελλάδα. Σημαίνει  πρόοδος και ανάπτυξη. Το 2013 μπορεί και θα είναι μια καλύτερη χρονιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.