Αρχική Αθλητικά Ξεκίνησε ο 30ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Ξεκίνησε ο 30ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Ξεκίνησε στις 09.00 το πρωί με τη συμμετοχή 9.500 αθλητών από διάφορα μέρη του κόσμου ο 30ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα αγωνιστή της Ειρήνης και Βαλκανιονίκη, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Παράλληλα με το Μαραθώνιο στην κλασική διαδρομή, θα γίνουν και αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ με εκκίνηση και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, αλλά και αγώνες παίδων.

Συνολικά στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 26.000 δρομείς. Μεταξύ τους πολλά γνωστά ονόματα από το χώρο του θεάματος, της πολιτικής, αλλά και τρεις πρεσβευτές ξένων χωρών.

Ο λόγος για την πρέσβη της Ουγγαρίας, Εστερ Σαντόφι, που θα τρέξει στη διαδρομή των 5 χλμ, τον πρέσβη του Ιράκ, Μπουρχάν Τζαφ, ο οποίος θα μετάσχει στον αγώνα των 10 χλμ και τον πρέσβη της Ιαπωνίας, Χιρόσι Τόντα, ο οποίος επέλεξε, όχι για πρώτη φορά, την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι πολλοί συμμετέχοντες στον εφετινό 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας έχουν υπερβεί το 80ο ή και το 90ο έτος της ηλικίας τους, όμως ξέρουν να τιμούν τη ρήση «αξία έχει η συμμετοχή» και όλα εκεινα τα ιδανικά που προέρχονται από τον αθλητισμό, τους δρόμους αντοχής και το Μαραθώνιο.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι δρομείς είναι Λ.Μαραθώνος – οδός Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – οδός Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Βασιλίσσης Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σε ισχύ έχουν τεθεί από νωρίς το πρωί τα μέτρα της Τροχαίας

Το πρόγραμμα:

– Από 09.00 έως 17:30 θα διεξαχθεί Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος από την αφετηρία του Μαραθωνίου, κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής.

– Στις 08.30 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Βασ. Κων/νου (Παναθηναϊκό Στάδιο) – Λ. Βασ. Σοφίας (αναστροφή στο φανάρι στο ύψος του ΝΙΜΤΣ) – Λ. Βασ. Σοφίας – Λ. Βασ. Αμαλίας – Στύλοι Ολυμπίου Διός – Αθ. Διάκου – Αρδηττού – Λ. Βασ. Κων/νου -Παναθηναϊκό Στάδιο.

– Στις 09.15 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χιλιομέτρων από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Βασ. Κων/νου (Παναθηναϊκό Στάδιο) – Βασ. Σοφίας – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Μεσογείων – Ανισόπεδος κόμβος Κατεχάκη – Στρατόπεδο Πλέσσα (αναστροφή) – Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Κόμβος Κηφισίας / Αλεξάνδρας – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Λ.Βασ. Κων/νου – Παναθηναϊκό Στάδιο.

– Στις 10.10 θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Δρόμου Special Olympics Hellas (1000 μέτρων), με εκκίνηση τις Στήλες Ολυμπίου Διός και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

– Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Παιδιών (700 μ.) από Β. Όλγας, με εκκίνηση από την είσοδο εγκαταστάσεων Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών (Λεωφ. Βασ. Όλγας) και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.