Αρχική Τουρισμός Ελκυστικός τουριστικός προορισμός για τους κινέζους η Ελλάδα τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού...

Ελκυστικός τουριστικός προορισμός για τους κινέζους η Ελλάδα τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού της Κίνας κα Du Yili, στη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα Τουρισμού κ. Τάσο Λιάσκο

Η ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε τη Παρασκευή, 9, Νοεμβρίου, 2012, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού  κ. Τάσος Λιάσκος με την υφυπουργό Τουρισμού της Κίνας κα Du Yili,  που βρίσκεται στην Αθήνα, επικεφαλής Κινεζικής αντιπροσωπείας .
Στη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα στο Μουσείο της Ακρόπολης , οι δυο πλευρές εξέτασαν θέματα τουριστικής νομοθεσίας με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών στον τουριστικό τομέα.  Τα μέλη της Κινεζικής αντιπροσωπείας εστίασαν την παρουσίαση τους προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Τουρισμού στην παροχή τεχνογνωσίας από την εμπειρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην διαμόρφωση της τουριστικής νομοθεσίας,  γεγονός άλλωστε που αποτελεί και το σκοπό της περιοδείας της Κινεζικής αντιπροσωπείας σε χώρες της Ευρώπης.
Καλωσορίζοντας τους κινέζους αξιωματούχους, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Τάσος Λιάσκος υπογράμμισε τις στενές διαχρονικές σχέσεις των δυο χωρών, της κοινές καταβολές λόγω της  μακραίωνης ιστορίας και του πολιτισμού των λαών τους και επισήμανε το συμβολικό χώρο της συνάντησης στο Μουσείο της Ακρόπολης, αφενός γιατί αποτελεί  -όπως είπε – Μνημείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και αφετέρου γιατί οι κινέζοι  σέβονται, αγαπούν και εκτιμούν τόσο τον πολιτισμό της χώρας τους όσο και της Ελλάδας.
Παράλληλα ο κ. Λιάσκος  εξέφρασε την ελπίδα αλλά και την πεποίθησή του πως οι συνομιλίες μεταξύ των δυο πλευρών για θέματα που αφορούν στις διαδικαστικές διευκολύνσεις γύρω από τον τουρισμού θα είναι εποικοδομητικές και θα υπάρξουν οι καλύτερες εξελίξεις στη μελλοντική τουριστική συνεργασία των δυο χωρών.  
Η υφυπουργός Τουρισμού της Κίνας κα Du Yili ευχαρίστησε το γενικό γραμματέα Τουρισμού για την άρτια από το υπουργείο Τουρισμού οργάνωση της υποδοχής και συνάντησης τους, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως είναι η πρώτη φορά που καταρτίζεται νομοσχέδιο για τον τουρισμό στην Κίνα.
Παράλληλα, η υφυπουργός τόνισε, πως παρά την κρίση που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο, το τουριστικό ρεύμα από την Κίνα δεν έχει επηρεαστεί αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το προηγούμενο διάστημα επισκέφθηκαν την Ελλάδα περίπου 60.000 κινέζοι τουρίστες συμπεριλαμβανομένων  και αυτών που έρχονται μέσω των χωρών που έχουν υπογράψει την Συνθήκη Σένγκεν.        
Η υφυπουργός αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα είναι ελκυστικός τουριστικός προορισμός για τους κινέζους και εξέφρασε την αισιοδοξία της για την αύξηση του αριθμού των κινέζων τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια. Τέλος απηύθυνε πρόσκληση στο γενικό γραμματέα τουρισμού να επισκεφθεί την Κίνα.
Ο κ. Λιάσκος αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της κας Du Yili και αναφερόμενος στις προοπτικές συνεργασίας υπογράμμισε  πως η λέξη «κρίση» σηματοδοτεί στην κινέζικη γλώσσα και τη λέξη «ευκαιρία». Και αυτή η περίοδος, όπως επεσήμανε, προσφέρεται  για την ανάπτυξη της συνεργασίας των δυο χωρών  ειδικότερα στον τουριστικό τομέα.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.