Αρχική Φορείς ΓΕΠΟΕΤ: Επαναφορά της σταθερότητας και μία νέα προοπτική για την οικονομία, οι...

ΓΕΠΟΕΤ: Επαναφορά της σταθερότητας και μία νέα προοπτική για την οικονομία, οι αισιόδοξες ειδήσεις είναι ήδη εδώ

ΓΕΠΟΕΤΗ Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού αναγνωρίζει και επικροτεί τις προσπάθειες που κατέβαλλε η Κυβέρνηση ώστε να οδηγηθούμε στο επιτυχές αποτέλεσμα του πρόσφατου Eurogroup, το οποίο δίνει τις απαραίτητες ανάσες στην εγχώρια οικονομία ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της. Το μείζον του αποτελέσματος είναι η επαναφορά της σταθερότητας για τη χώρα και η αποκατάσταση της εικόνας της στο εξωτερικό.
 
Η ΓΕΠΟΕΤ σε στοίχιση με τους υπόλοιπους φορείς του τουρισμού αναγνωρίζει τον καθοριστικό ρόλο που ο τουρισμός καλείται να διαδραματίσει στη στήριξη της εγχώριας οικονομίας και την επαναφορά της ανάπτυξης, ώστε η αισιοδοξία και η ελπίδα για το μέλλον να επανέλθουν σε όλους.
 
Σε αυτά τα πλαίσια η πρόσφατη απόφαση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την εκταμίευση της δόσης σε συνδυασμό με το κλίμα αρμονίας και κοινωνικής ειρήνης που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας αναμένεται να πολλαπλασιάσει τα πολλά θετικά μηνύματα που λαμβάνουμε κατά την επικοινωνία μας με τουριστικούς οργανισμούς του εξωτερικού και μάλιστα σε αγορές που μέχρι πρότινος η χώρα σημείωνε εξαιρετικά αρνητικές επιδόσεις.
 
Συγκεκριμένα στην αγορά της Αμερικής το κλίμα αλλάζει και οι προκρατήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα πηγαίνουν καλύτερα, ενώ αναμένεται να υπάρξουν άμεσα σημαντικές ειδήσεις για την απευθείας σύνδεση της χώρας μας με ΗΠΑ και Καναδά, γεγονός που θα συμβάλλει στην αύξηση των μεγεθών. Αντίστοιχο κλίμα παρατηρείται και στις Σκανδιναβικές χώρες όπου και από εκεί προγραμματίζονται απευθείας συνδέσεις με νέους προορισμούς στην Ελλάδα λόγω αυξημένης ζήτησης. Τέλος κατά την πρόσφατη συμμετοχή μας σε τουριστική έκθεση στη Σαγκάη της Κίνας διαπιστώθηκε ότι υπάρχει και από τη συγκεκριμένη αγορά αυξημένο ενδιαφέρον για τη χώρα μας και μάλιστα σύμφωνα με ενημέρωση του τοπικού προξενείου μας ο ρυθμός αύξησης των θεωρήσεων visa με προορισμό την χώρα μας ανέρχεται σε 50% σε ετήσια βάση και η δυναμική αυτή αναμένεται να διατηρηθεί όσο διάστημα η πρεσβεία έχει επαρκή υποστήριξη.
 
Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία, ο ιδιωτικός τομέας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και υπερβαίνει εαυτόν προκειμένου να επιταχύνει τις εξελίξεις και να επαναφέρει τον τουρισμό αλλά και την ευρύτερη οικονομία σε αναπτυξιακή πορεία. Απαίτηση της Ομοσπονδίας είναι τα δις Ευρώ που αναμένονται τις επόμενες ημέρες στα ταμεία του κράτους να χρησιμοποιηθούν μέχρι κεραίας εποικοδομητικά και αναπτυξιακά με γνώμονα την αποκατάσταση της ρευστότητας και την απελευθέρωση της οικονομίας από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, κυρίως δε να μην αναλωθούν σε μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις ως είθισται, διότι δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία για κανένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.